Air France va disponibiliza 5.122 de angajati în următorii 2 ani

2 101

Air France, o linie aeraină a grupului Air France-KLM, a anunţat, joi, că va disponibiliza 5.122 de angajaţi până în 2014, circa 10% din totalul de 49.300, şi a avertizat că dacă sindicatele nu acceptă contracte revizuite, concedierile for fi inevitabile.

Desfiinţarea de locuri de muncă la Air France reflectă decizii similare ale altor companii aeriene europene, precum Lufthansa, care încearcă să scadă costurile fixe pentru a acoperi majorarea la preţului combustibilului, potrivit Wall Street Journal.

Air France estimează reducerea a 1.710 posturi în această perioadă ca urmare a pensionărilor şi plecărilor voluntare, fără intervenţia angajatorului, în timp ce 3.412 posturi reprezintă personal în exces.

Măsurile pentru diminuarea personalului includ stimulente pentru retragerea înainte de termen, pentru plecare voluntară şi pentru a lucra fără normă întreagă, precum şi aranjamente privind responsailităţile între piloţi şi echipajul de bord.

Planul Air France face parte dintr-un program de restructurare în trei ani al Air France-KLM, prin care se vizează readucerea companiei pe profit şi diminuarea datoriei cu circa două miliarde de euro.

S-ar putea sa-ti placa si
2 Comentarii
  1. […] iunie, Air France a anunţat că va disponibiliza peste 5000 de angajaţi până în 2013. Air France estimează reducerea a 1.710 posturi în această perioadă ca urmare a […]

  2. […] full-service de stat. Într-o situaţie asemănătoare se află şi grupul Air France & KLM. Transportatorul francez a anunţat că va face disponibilizări în următorii doi ani şi caută soluţii pentru a ajunge pe […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Translate »