Air France sărbătoreşte 70 de ani de la prima stewardesă la bordul avioanelor sale

0 1.132

În luna aprilie 1946, Air France a salutat oficial primele 11 stewardese la bordul aeronavelor sale. Datorită lor, compania a reuşit să-şi construiască o reputaţie bună, iar serviciile oferite pasagerilor să fie la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă.În prezent, dintre cei 13.500 de însoțitori de bord, peste 8.800 sunt femei. Ei reprezintă compania la nivel mondial și însoțesc pasagerii de-a lungul zborului cu eleganță și profesionalism, ilustrând stilul francez de a călători.

Flight attendant at Air France

Dacă privim înapoi, în istoria Air France, primul însoţitor de bord (steward) a fost angajat în 1938. Pentru zborurile lungi, cum ar fi Paris – New York, care durau până la aproximativ 24 de ore, compania a angajat şi primele însoţitoare de bord. La vremea respectivă, stewarzii pregătau meniurile şi le serveau pasagerilor, iar însoţitoarele de bord aveau misiunea de a întâmpina pasagerii şi a le oferi o stare de confort pe parcursul zborurilor. Fiecare însoţitoare de bord comunica cu fiecare pasager în parte, fără microfoane şi fără anunţuri oficiale.

Evoluţia uniformelor Air France în 70 de ani!

uniforme-air-france-70-ani

Oficial, primele stewardese, aşa cum le ştim noi în prezent, au apărut în 1946, odată cu primele uniforme cu aspect „militar”. Georgette Rénal deschide drumul uniformelor Air France. Aceasta a avut la bază: un costum, o rochie de vară și un palton. În anii `60, a sosit era jet, iar Christian Dior a semnat noua colecţie a uniformelor Air France. Apoi au urmat Balenciaga, Jean Patou, Nina Ricci, Carven şi Christian Lacroix, până în 2005. Cei mai mari designeri au creat uniformele „haute couture”, care au subliniat importanța profesiei în relațiile cu clienții.

Odată cu era jet, apare şi numele de cabin crew, o recunoaştere oficială pentru această profesie. Lucrurile au avansat, a început munca în echipa, fiecare membru al echipajului a început să aibă roluri bine stabilite şi au început pregătirile pentru adevăratul rol al unui însoţitor de bord, acela de salvare şi siguranţă la bordurile aeronavelor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.