Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Air France-KLM intenţionează să preia Alitalia

0 342

Se pare că Alitalia nu o duce foarte bine. Compania aeriană italiană operează pe minus (pierderi de 69 milioane de eur în 2011), iar viitorul ei este incert. În prezent, operatorul este deţinut în proporţie de 75% de „Compagnia Aerea Italiana” (CAI) şi 25% de Air France-KLM. Grupul Air France-KLM a preluat un sfert din acţiunile Alitalia pentru 322 milioane €, operaţiune ce a avut loc în 13 ianuarie 2009 (o zi cu ghinion pentru unii).

Zilele acestea, La Tribune a scris că Air France-KLM intenţionează să cumpere Alitalia printr-un schimb de acţiuni, lucru ce ar putea avea loc în primul trimestru din 2013. Acum rămâne de văzut dacă „Compagnia Aerea Italiana” acceptă acţiuni şi nu cash. Ar mai fi varianta ca AF-KLM să cumpere acţiuni Alitalia cu banii jos sau CAI să încerce „marea cu sarea” la Lufthansa, care ar fi dispusă să plătească cash.

Sper ca Alitalia să fie salvată şi să nu o vedem trasă pe dreapta ca Malev.

Leave A Reply

Your email address will not be published.