Air France – KLM în sezonul de vară 2017: 53 de rute noi

În sezonul de vară 2017, grupul Air France - KLM a pregătit 53 de rute noi europene, transoceanice și transcontinentale.

0 826

Aviația comercială crește de la an la an și asta nu mai este o noutate. Companiile aeriene cresc, își măresc flotele, dar și rețelele operaționale. Pentru sezonul de vară 2017, care a început pe 26 martie și ține până pe 28 octombrie, grupul Air France – KLM a pregătit 53 de rute noi.

Astfel, creșterea pentru 2017 va fi de 2.9% față de sezonul anterior. Rețeaua de zboruri lung-curier va crește cu 2%, rețeaua de zboruri mediu-curier va crește cu 2.7%. Și transportatorul low-cost Transavia va avea o creștere de 10.1%.

Air France – KLM pregătește 53 de rute noi

Începem cu rutele lung-curier, 9 la număr. Pentru acest an, Air France va inaugura zboruri spre Accra (Ghana), Cancun (Mexic) și Cape Town (Africa de Sud). KLM va inaugura 6 rute lung-curier: Cartagena (Columbia), Freetown (Sierra Leone), Minneapolis (Statele Unite), Monrovia (Liberia), Teheran (Iran) și Windhoek (Namibia).

Pe segmentul zborurilor scurte și medii, Air France – KLM va inaugura 15 rute noi. Air France va inaugura 5 rute noi cu plecare din Paris-Charles de Gaulle: Agadir și Marrakech (Maroc), Milano-Malpensa (Italia), Palma de Mallorca (Spania) și Porto (Portugalia). KLM va crește rețeaua europeană de zboruri cu 10 destinații noi: Cagliari și Catania (Italia), Dublin (Irlanda), Milano-Malpensa (Italia), Gdansk (Polonia), Graz (Austria), Londra-City Airport (Marea Britanie), Malaga (Spania), Porto (Portugalia) și Split (Croația).

Un alt transportator din grupul Air France – KLM, HOP! Air France pe numele său, va inaugura 10 rute noi în sezonul de vară 2017:

◦ Din Marsilia: Atena (Grecia), Ibiza (Spania) și Stockholm (Suedia);
◦ Din Nisa: Atena (Grecia) și Tel Aviv (Israel);
◦ Din Bordeaux: Copenhaga (Danemarca) și Frankfurt (Germania);
◦ Din Toulouse: Atena (Grecia) și Malta;
◦ Din Montpellier și Castres: Ibiza (Spania).

Și Transavia, operatorul low-cost al grupului Air France – KLM, a anunțat 19 rute noi pentru acest an:

◦ 10 destinații cu plecare din Amsterdam-Schiphol: Almeria (Spania), Belgrad (Serbia), Helsinki ◦ (Finlanda), Katowice (Polonia), Ljubljana (Slovenia), Munchen (Germania), Reus (Spania), Sofia (Bulgaria), Tirana (Albania) și Zurich (Elveția).
◦ 5 destinații cu plecare din Rotterdam: Bergerac (Franța), Pisa (Italia), Pula (Croatia), Valencia (Spania) și Veneția (Italia).
◦ 1 destinație cu plecare din Eindhoven: Stockholm (Suedia).
◦ 3 destinații cu plecare din Paris-Orly: Palma de Mallorca (Spania), Tangiers (Maroc) și Tivat (Muntenegru).

Conform declarațiilor făcute de Jean-Marc Janaillac, Președinte și CEO Air France-KLM, toate resursele grupului sunt focusate pe creșterea din acest an. Cu cele 53 de rute noi, care vor fi inaugurate în acest an, grupul Air France – KLM începe ofensiva pe piețele din portofoliu și dorește să recâștige supremația pe acestea.

Pe lângă rutele noi, grupul Air France – KLM, din care mai fac parte și companiile Transavia si HOP! Air France, au anunțat creșteri de frecvențe pe rutele existente, pe zborurile scurte și medii, dar și pe zborurile lung-curier.

Boeing-787-9-Air-France

Totodată, grupul Air France – KLM pune un accent mare și pe flotă. La sfârșitul sezonului de vară 2017, Air France-KLM va avea un total de 13 aeronave Boeing 787 Dreamliner în flotă. 10 vor opera pentru KLM și 3 aeronave 787-9 pentru Air France.

Boeing-787-9-KLM

Dar despre flota Air France – KLM și creșterea operațională pe rutele existente în articolele următoare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish