Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Air France a operat un zbor aniversar către Casablanca, destinaţie istorică

1 356

Pe 28 octombrie 2013, Air France a operat un zbor aniversar către Casablanca, Maroc. Acesta a fost onorat cu aeronava Airbus A320 vopsită în livery aniversar „80 de ani”. Destinaţia nu a fost aleasă la întâmplare, Casablanca fiind prima din Maroc spre care a zburat Air France, începând cu 1 septembrie 1933. La vremea respectivă, avionul a decolat din Marsilia şi a avut două escale, în Tanger, Rabat, înainte de a ajunge la Casablanca.

Cu ocazia aceasta, Air France a sărbătorit 80 de ani de zboruri între Franţa şi Maroc. Totul a început pe 1 septembrie 1933, cu primul zbor spre Casablanca. Ulterior, această destinaţie a devenit o escală populară pe ruta spre America de Sud (Paris, Casablanca, Dakar şi Rio de Janeiro, Buenos Aires, Mendoza – Santiago de Chile).

Air_France_A320_Casablanca

În 1947, Air France a deschis un terminal modern pe aeroportul din Casablanca, o replică a terminalului din Paris. În următorii ani, compania a dezvoltat considerabil rutele dintre Franţa şi Maroc.

La 2 octombrie 1993, Air France și Royal Air Maroc au extins cooperarea, ca parte a eforturilor lor de a dezvolta relațiile dintre Maroc și Comunitatea Europeană. A fost semnat un acord de parteneriat prin care au fost create legături mai strânse între cele două companii aeriene.

În prezent, Air France operează 50 de zboruri săptămânale între Franţa şi Maroc:

31 zboruri săptămânale către Casablanca: 21 cu plecare din Paris-Charles de Gaulle, 7 de pe Orly, 2 zboruri din Toulouse.
5 zboruri săptămânale către Marrakech: 3 cu plecare din Marsilia, 2 de la Toulouse.
14 zboruri săptămânale către Rabat cu plecare din Paris-Charles de Gaulle.

1 comentariu
  1. Ame says

    Citesc aproape tot !

Leave A Reply

Your email address will not be published.