Air Croatia a decolat de la Zagreb

0 1.008

După mai multe amânări, noua companie aeriană Air Croatia şi-a început activitatea. Despre această companie aeriană am scris în vara anului trecut, dar se pare că planul lor nu prea a putut fi pus în practică aşa cum a fost anunţat iniţial.


Pe 2 aprilie 2015, Air Croatia a operat primul zbor comercial cu o aeronavă ATR 42-300. Pentru început, au fost anunţate cinci destinaţii din Italia, Ungaria, Republica Cehă şi Bosnia și Herţegovina. Are baza pe Aeroportul Internaţional Zagreb.

Air Croatia va opera 3 zboruri săptămânale pe rutele Zagreb – Roma-Fiumicino (concurenţă directă cu Croatia Airlines), Zagreb – Milano-Malpensa şi Zagreb – Praga (fără concurenţă). Urmează să inaugureze şi zborurile spre Budapesta (din 2 iunie) şi spre Mostar (din 28 mai), ambele rute fără concurenţă. Menţionăm că primul zbor a fost operat între Zagreb şi Budapesta, dar ruta a fost suspendată până pe 2 iunie.

aircroatia-programul-operational

Planul Air Croatia este acela de a opera zboruri spre noi destinaţii fără concurenţă şi cu potenţial ridicat. Înainte să opteze pentru o aeronavă de tip ATR, Air Croatia avea în plan să închirieze un Airbus A319.

În prezent, flota Air Croatia este formată dintr-o aeronavă de tip ATR 42-300 închiriată de la Denim Air. Are indicativul OY-CHT şi poate transporta până la 48 de pasageri. În viitorul apropiat, va mai primi 2 aeronave de tipul Embraer E-170.

Cer senin şi cât mai multe zboruri! Poate vor inaugura şi ruta spre Bucureşti. În prezent, din căutările noastre, nu există zboruri directe pe ruta Bucureşti – Zagreb.

(Foto: http://jetphotos.net)

Leave A Reply

Your email address will not be published.