blank

Air Belgium și TUIfly Belgium ar putea opera zboruri de repatriere din Afganistan

0 393

Armata din Belgia a ajuns la un acord cu Air Belgium și TUIfly Belgium pentru a efectua repatrierea cetățenilor belgieni din Afganistan în Belgia, potrivit știrilor publicate în ziarele Grupului Sudpresse, dar care nu au fost confirmate de TUI.

Joi, Ministerul Afacerilor Externe a estimat la 580 numărul persoanelor care urmează să fie repatriate, printre care 344 cu pașaport belgian, 222 persoane de naționalitate afgană cu legătură în Belgia și câteva persoane de naționalitate olandeză sau luxemburgheză.

Două aeronave de tip C-130 fac parte din operațiunea “Red Kite” pentru a evacua cetățenii belgieni și familiile lor din Afganistan. Vineri au făcut primele rotații între aeroportul Islamabad din Pakistan și Kabul. Reprezentanții belgieni la fața locului se vor asigura că aeronavele sunt umplute la capacitatea maximă (aproximativ șaizeci de persoane), știind că timpul de îmbarcare disponibil este redus la treizeci de minute.

SudInfo a aflat joi că autoritățile ar fi putut ajunge la un acord cu Air Belgium și TUIfly Belgium pentru a opera zboruri în acest weekend între Islamabad și Bruxelles. În total, ar exista patru zboruri organizate. Sarah Saucin, purtător de cuvânt al TUIfly, a declarat pentru Aviation24.be că informațiile nu sunt confirmate, dar recunoaște că TUIfly a primit o cerere din partea apărării belgiene.

În mod similar, Lufthansa cooperează cu guvernul german pentru repatrierea cetățenilor germani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.