Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Aeroportului Internațional „Transilvania” Târgu-Mureş a deservit peste 300 000 de pasageri în 2012

0 321

Aeroportului Internațional „Transilvania” Târgu-Mureş şi-a atins targetul pe 2012 şi a depăşit 300 000 de pasageri. Aeroportul a deservit 300.427 de pasageri, majoritatea fiind transportaţi de Wizz Air.

Companiile aeriene care au operat zboruri de la Aeroportul “Transilvania” Târgu-Mureș în 2012 au fost Wizz Air, TAROM, Malev (până a dat faliment), Air Arabia și Wideroe. Majoritatea zborurilor au fost efectuate de către operatorul aerian Wizz Air, care a desfășurat curse aeriene către opt destinații europene: Budapesta (Ungaria), Dortmund (Germania), Roma și Milano (Italia), Londra (Marea Britanie), Paris (Franța), Madrid și Barcelona (Spania). Prin aceste zboruri operatorul aerian Wizz Air a asigurat în 2012 transportul a 277.848 de pasageri.

Aeroportului Targu-Mures

Operatorul aerian TAROM a efectuat în cursul anului 2012 zboruri interne cu destinația Târgu-Mureș-Otopeni și retur cu o frecvență de trei zboruri săptămânale. De asemenea, în perioada 12 mai 2012 – 29 septembrie 2012, operatorul aerian Wideroe a efectuat, în fiecare zi de sâmbătă, curse charter cu destinația Copenhaga (Danemarca). În sezonul estival (20 iunie–10 octombrie 2012) compania aeriană Air Arabia a efectuat curse charter săptămânale, în fiecare zi de miercuri, cu destinația Hurghada (Egipt).

În 2013, Aeroportul Internațional “Transilvania” Târgu-Mureș și-a propus să intensifice traficul aerian prin introducerea de noi destinații externe și să diversifice oferta de zboruri prin atragerea de noi operatori aerieni și propunerea unor noi destinații charter. Astfel, din primăvara anului 2013, Wizz Air va introduce alte trei rute noi cu destinația Memmingen / München (Germania) din aprilie 2013, respectiv Bologna (Italia) și Frankfurt (Germania) din mai 2013. Totodată, Conducerea Aeroportului se află în discuții și cu alți operatori aerieni interesați să desfășoare zboruri de la Aeroportul Internațional “Transilvania” Târgu-Mureș. Zilele trecute am anunţat noile rute Târgu Mureş – Pisa şi Târgu Mureş – Bruxelles cu RYANAIR.

Leave A Reply

Your email address will not be published.