Aeroportul Internațional Satu Mare inaugurează un sistem de afișaj digital folosit și de aeroporturile din Dubai, Londra, Manchester sau Cluj

0 330

Unul dintre primele aeroporturi din România, inaugurat în 1936, folosește începând din această lună cea mai performantă soluție digitală de afișaj a informațiilor pentru pasageri, creată la Cluj-Napoca în birourile companiei AirportLabs.

Aplicația VisionAir FIDS (Flight Information Display System) este o soluție cloud de ultimă generație care asigură comunicarea cu pasagerii în interiorul aeroporturilor prin intermediul ecranelor. Este folosită în prezent de o serie de mari aeroporturi internaționale din lume: Dubai, Heathrow, Gatwick, Stansted, Manchester, Belfast sau Edinburgh. VisionAirFIDS rulează și la aeroportul internațional din Cluj-Napoca, începând din august 2020.

La 83 de ani de la primul zbor operat pe ruta Cluj Napoca – Satu Mare – Oradea – Cluj Napoca, o companie de tehnologie 100% românească din Cluj oferă aeroportului din Satu Mare cel mai modern produs software pentru eficientizarea comunicării și creșterea calității experienței oferite pasagerilor.

Din Satu Mare se poate zbura azi regulat spre Londra și București

Deși este un aeroport de dimensiuni reduse, din Satu Mare se poate zbura azi regulat spre Londra și București, iar din luna mai 2021 către Paris și Frankfurt. În ultimii trei ani, aproape 200.000 de pasageri au tranzitat aeroportul. Un număr maxim de 85.171 pasageri au fost raportați în anul 2019, înainte de pandemie. Odată cu această implementare, angajații Aeroportului Satu Mare vor fi mai eficienți, iar experiența livrată pasagerilor va fi una superioară.

În premieră pentru aeroportul din Satu Mare, managementul proiectului de implementare a noii soluții a fost făcut integral de la distanță, iar setările sistemului de afișaj au fost realizate 100% de echipa internă a aeroportului, pe baza informațiilor furnizate online de echipa care a conceput și dezvoltat produsul.

Pandemia COVID-19 a accentuat nevoia de digitalizare, iar pentru ca aeroporturile să își optimizeze operațiunile și costurile este important ca soluțiile alese să fie rapide, ușor de folosit, sigure și compatibile cu celelalte soluții tehnice indispensabile desfășurării activității lor.

Compania clujeană AirportLabs oferă tuturor aeroporturilor din România, pe perioadă nedeterminată și fără costuri, acces la produsele sale digitale, pentru a încuraja procesul de modernizare, digitalizare și eficientizare, într-o perioadă dificilă pentru aviația mondială.

Pe lângă VisionAir, compania AirportLabs a dezvoltat alte nouă produse de management digital al operațiunilor aeroportuare, care funcționează deja de câțiva ani cu performanțe remarcabile în cele mai mari aeroporturi internaționale din lume, printre care Dubai, Londra (Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton), Manchester, Amsterdam, Frankfurt, Munchen, Riyadh, Milano, Copenhaga, Bruxelles, sau Bangalore.

Leave A Reply

Your email address will not be published.