Aeroportul Internaţional Timişoara “Traian Vuia” este deschis traficului aerian

0 95

Astăzi am urmărit ativitatea Aeroportului Internaţional Timişoara “Traian Vuia”. A fost anunţat cod galben de zăpadă şi viscol în zonă, iar operarea zborurilor s-a făcut în condiţii de iarnă cu ninsoare abundentă. Câteva zboruri au avut întârzieri la decolare pentru că pista a fost acoperită cu un strat semnificativ de zăpadă.

În aceste momente aeroportul este operaţional, dar activitatea se desfăşoară în regim de iarnă, la foc continuu. Activitatea de deszăpezire se efectuează cu 10 utilaje şi o echipă formată din 30 de oameni. Mai multe lame, tractoare şi utilaje de intervenţie multiplă prevăzute cu lame sunt folosite pentru curăţarea suprafeţelor de rulare, a platformei şi spaţiilor adiacente, inclusiv parcările destinate autoturismelor.

Stratul de zăpadă de pe suprafeţele de rulare măsoară în medie între 4 şi 5 centimetri cu depuneri de zăpadă viscolită şi se lucrează continuu în condiţiile unui vânt în rafale de 15 metri pe secundă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Translate »