blank

Aeroportul București Sud, un proiect de 2 miliarde de euro!

0 582

2024 este un an electoral și avem parte de multe promisiuni. Aviația este un domeniu extrem de ofertant când vine vorba de proiecte și promisiuni. Majoritatea aeroporturilor au fost dezvoltate prin proiecte de milioane de euro. Însă cel mai întrăzneț proiect anunțat este Aeroportul București Sud.

Primăria Sectorului 4 va cumpăra împreună cu Consiliul Județean Giurgiu terenul aferent viitorului Aeroport București Sud, a anunțat vineri Daniel Băluță, edilul de sector. Noul aeroport ar urma să permită transportul anual a peste 11 milioane de pasageri și 30.000 de tone de mărfuri, potrivit unui studiu de oportunitate coordonat de compania franceză SETEC.

Împreună cu CJ Giurgiu, realizăm o societate comercială care va achiziționa terenul, când vor fi gata toate procedurile”, a menționat primarul Sectorului 4, într-o transmisie live.

Potrivit lui Daniel Băluță, pentru construirea Aeroport București Sud se iau în calcul două locații: Grădiștea și Adunații Copăceni. În urma finalizării studiilor de prefezabilitate și fezabilitate, va fi stabilită exact locația.

Suprafața pentru noul aeroport va putea avea de la 300 până la 1000 de hectare, a mai spus Băluță. De asemenea, investiția în proiectul inițiat de PS4 ar putea fi de două miliarde de euro.

Edilul Sectorului 4 a menționat ca moduri de continuare a proiectului prin investiții de la bugetul de stat, eventual o preluare a proiectului de către Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB), sau prin parteneriat public – privat.

Primarul Sectorului 4 a prezentat și un calendar al derulării proiectului Aeroport București Sud, conform căruia în august ar urma să prezinte rezultatele studiului de prefezabilitate, scrie economica.net.

Leave A Reply

Your email address will not be published.