Aeronava Embraer E190 (XA-GAL) Aeromexico s-a prăbușit la 5 minute după decolare

În urmă cu puțin timp, aeronava Embraer E190 (XA-GAL) Aeromexico s-a prăbușit la 5 minute după decolare. Avionul decolase de la Durango cu destinația Mexico City.

1 609

Debutul de august vine cu o veste tristă. Aeronava Embraer E190 (XA-GAL) Aeromexico s-a prăbușit la 5 minute după decolare. Avionul decolase de la Durango cu destinația Mexico City, operând zborul AM2431.La bord se aflau 101 persoane, 97 de pasageri și 4 membri ai echipajului. În urma accidentului aviatic, autoritățile încă nu au raportat oficial numărul răniților sau decedaților. Însă presa internațională anunță peste 80 de răniți.

Embraer E190 (XA-GAL) Aeromexico s-a prăbușit

accident-aviatic-embraer-e190-aeromexico-ambulante

accident-aviatic-embraer-e190-aeromexico-pompieri

accident-aviatic-embraer-e190-aeromexico-salvatori

accident-aviatic-embraer-e190-aeromexico

Aeromexico confirmă accidentul aviatic și menționează că lucrează cu autoritățile locale pentru mai multe informații. Un reporter Milenio menționează că aeronava ar fi operat o aterizare forțată pe un câmp din apropierea aeroportului din Durango. Se pare că la bază accidentului ar fi stat condițiile meteo nefavorabile. Dar informațiile nu sunt oficiale!

Avionul implicat este Embraer E190 (XA-GAL), configurat să transporte până la 100 de pasageri. Propulsia era asigurată de 2 motoare GE CF34-10E6. Avea 10.3 ani și era în flota Aeroméxico Connect din 2014. În urma accidentului aviatic, aeronava nu mai poate fi reparată.

Foto: thesun.co.uk

Leave A Reply

Your email address will not be published.