fbpx Aeronava Carpatair iesita din pista pe Aeroportul Craiova

Aeronava Carpatair iesita din pista pe Aeroportul Craiova

0 253
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Update 17:20 – Fata de anumite declaratii din mass media ce tin de eveacuarea aeronavei si mirosul de kerosen si fum in cabina de pasageri dorim sa precizam urmatoarele:

1. Evacuarea aeronavei si dotarea cu Tobogane
Procedurile standard pentru cazurile de urgenta impun in mod expres aplicarea procedurii de Evacuare de Urgenta prin folosirea tuturor iesirilor aeronavei asa cum s-a si procedat si in acest caz. Normele de aviatie civila care reglementeaza proiectarea si constructia aeronavelor stabilesc obligativitatea dotarii iesitilor de urgenta cu tobogane doar pentru aeronavele mari, in speta pentru acele aeronave care au usile de evacuare la inaltimi de peste
1.8 m. Aeronavele regionale de dimensiuni mici care au usile de evacuare la inaltimi sub 1.8 m nu sunt prevazute cu tobogane prin normele de certificare.

Trebuie precizat deasemnea ca in momentul evacuarii aeronavei in jurul aeronavei erau prezente troiene de zapada de cca 1.0m ceea ce a facut ca contactul cu solul in momentul in care pasagerii paraseau aeronava sa fie atenuat.

2. Mirosul de Kerosen si Fum
Informatiile privind mirosul de kerosen si fum sunt asociate cu momentul producerii incidentului. La intrarea aeronavei in troienele de pe marginea pistei, prin inhalarea zapezii in motoarele aflate in functiune s-a produs fum care s-a resimtit in scurt timp si in cabina de pasageri, dovada ca dupa oprirea motoarelor fumul a disparut imediat.

Comunicat publicat la ora 14:00 – În dimineaţa zilei de azi, în jurul orei 10:00, pe Aerportul Craiova, o aeronavă Carpatair a derapat. În condiţii de ninsoare, aeronava de tip Saab-2000, care efectua zborul Craiova-Timisoara cu 50 de pasageri la bord, în timp ce rula în vederea decolarii a prins cu roata dreaptă un banc de zăpadă, fapt care a condus la derapararea aeronavei şi ieşirea din pistă, aceasta oprindu-se în nămetii de pe marginea pistei.

Niciunul dintre pasagerii aflaţi la bord şi din membrii echipajului nu au suferit vreo vatamare corporală. Defecţiunile aeronavei sunt în curs de evaluare.

În consecinţă, zborul Craiova-Timisoara de azi fost anulat din cauza condiţiilor meteo dificile. Carpatair acordă pasagerilor toată asistenţa necesară pentru rerutarea pe alte zboruri sau mijloace de transport alternative.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.