Aeronava Airbus A321 (9H-SLG), care opera zborul Wizz Air de pe ruta Milano – Iași, a raportat defecțiuni la sistemul de navigație

0 1.093

Pe 30 august, aeronava Airbus A321 (9H-SLG), care opera zborul Wizz Air de pe ruta Milano – Iași, a raportat defecțiuni la sistemul de navigație. Presa ieșeană a făcut din țânțar un mare armăsar cu șoc și groază, cel mai probabil și prin prisma activării celulei de criză. Au fost scoase la raport, conform procedurilor, 22 de mașini de pompieri și ambulanțe. Au fost întinse și corturile pentru acordarea de prim ajutor.

Procedural a fost ok, doar că situația nu a fost atât de gravă precum s-a relatat. Piloții sunt pregătiți pentru astfel de situații. A fost o aterizare efectuată manual, bazată pe datele vizuale și nu pe cele oferite de sistemul de navigație. Din aceste motive, avionul a survolat timp de 20-25 de minute zona aeroportului pentru a se pregăti momentul oportun pentru aterizare.

Dar hai să vedem poziția oficială Wizz Air:

„Aeronava închiriată care opera zborul Wizz Air W63672, pe ruta Milano Bergamo – Iași, pe 30 august 2021, a aterizat în siguranță la destinație, aeroportul Iași, și este verificată ca urmare a raportării unor problemele tehnice la sistemul de navigație.

Wizz Air își cere scuze pasagerilor pentru orice neplăceri cauzate, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor noastre este prioritatea noastră.”

Nici avionul nu a avut o problemă gravă la sistemul de nevagație, dovada stând în faptul că astăzi a zburat Iași – Billund și retur, acum fiind în zbor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.