blankblank

AEROMANIA 2016, de 10 ani la Aeroport Tuzla

0 763

Pe 2 iulie 2016, AEROMANIA sărbătoreşte zece ani. Evenimentul aeronautic va avea loc la Aeroportul Tuzla. Show-ul aviatic este organizat exclusiv din fonduri private de Asociaţia Regională pentru Promovarea Aviației și Regional Air Services. Peste 60 de companii și organizatii non-profit au pus umărul la organizarea AEROMANIA 2016.

aeromania-10-ani

AEROMANIA 2016 va începe la ora 15.oo și va ține până aproape de ora 22:00. Show-ul aerian depinde de condiţiile meteorologice. Va exista şi ziua de rezervă – duminică, 3 iulie 2016. Intrarea publicului este liberă, în timp ce în zona VIP accesul se face pe bază de bilete.

AEROMANIA 2016

Ediţia cu numărul zece păstrează standardul cu care şi-a obişnuit publicul. Spectacolul din aer şi de la sol este asigurat de piloţi de acrobaţie de renume mondial, români şi străini. Nu vor lipsi concertele de muzică live, standuri de aviaţie, expoziţii de maşini de epocă şi de fotografie. Organizatorii au amenajat și zonele food-court și spaţii de joacă pentru copii.

Timp de opt ore, unii dintre cei mai talentaţi piloţi acrobați din lume vor executa demonstraţii aeriene. În acest anturaj select, Regional Air Services – Aeroport Tuzla lanseaza oficial prima şcoală privată de acrobaţie aviatică din România.

Parte a Regional Air School, cursurile pentru acrobaţie au fost autorizate în 25 mai 2016, iar aeronava folosită pentru instruire este EXTRA 200.

Şi Iacării Acrobați sărbătoresc 10 ani de la debutul lor ca prima formație privată de acrobație a țării, debut care a avut loc pe Aeroportul din Tuzla.

De la această ediţie importantă nu lipseşte lituanianul Jurgis Kairys, multiplu campion european si mondial la acrobaţie. Figurile create de el – „Roata lui Kairys” și „Micul Loop” vor ţine şi anul acesta ochii aţintiţi către cer.

Nicolae “Mami” Mihăiță, o legendă printre aviatorii români, este o prezenţă importantă la AEROMANIA. De peste 60 de ani, planorismul este pentru el un “drog” de care nu se poate lipsi. Este obişnuit cu podiumul câştigătorilor. La vârsta de 80 de ani, este cel mai în vârstă pilot român care încă zboară.

Hawks of Romania, reprezentanţi ai ţării noastre la evenimente și competiţii aviatice internaţionale, echipa de paraşutism Blue Wings, dar şi formaţia de 2 planoare White Wings de la Aeroclubului României vor da culoare evenimentului.

Demonstrațiile militare cu avioane și elicoptere din flota Forțelor Navale şi a Forțelor Aeriene Române completează programul. Statul Major al Forţelor Aeriene participă cu o grupare de trei aparate MIG 21 Lancer şi trei aparate YAR 330 Puma. La rândul său, Statul Major al Forţelor Navale îşi dă concursul cu trei aparate YAR 330 Puma. Va fi un exercițiu despre inserţia și extracţia rapidă a unei grupe de opt militari.

În timpul acestei acţiuni, se va folosi armamentul individual și se va trage cu muniţie de manevră. A doua acţiune va arata publicului cum se face coborârea salvatorului și ridicarea cu troliul a unui rănit, folosind targa de salvare.

Mintingul se va încheia cu tradiționalul număr aviatico-pirotehnic susținut de Air Bandits, formaţie din care fac parte Jurgis Kairys, Ioan Postolache, Dan Ștefănescu și Dan Conderman. „Vânătoarea tâlhărească” dintre cei trei Iacări acrobați și Jurgis Kairys simulează o spectaculoasă scenă de luptă aeriană.

Atmosfera neconvenţională de garden party vine cu o ofertă de nerefuzat: de la bere, grătar, la specialităţi raw-vegan. Aeromania este și o sărbătoare culinară. Cantina 9 prepară la vedere micii, cârnații ardelenești, ceafă de porc și apetisantele costițe afumate, alături de care cea mai potrivită băutură este berea rece, din belșug. Cămara cu merinde completează atmosfera energizantă și aduce culoare și vitamine în preparatele raw vegan.

În loja VIP se vor degusta unele dintre cele mai savuroase vinuri, iar specialiștii de la Kfea.ro vor avea grijă cu espresso și cappuccino ca atmosfera să nu se relaxeze prea mult.

Muzica rock, pop rock și folk va însoţi spectacolul aerian. Printre cei care vor urca pe scena AEROMANIA și vor susţine concerte live se numără trupele Zdob și Zdub, R.O.C.K. şi Mihai Mărgineanu.

Va exista și o expoziție a mașinilor de epocă de la Retromobil, unde vor fi expuse peste 25 de mașini de colecție.

Printre surprizele din acest an se numără un moment interactiv oferit în deschiderea mitingului aviatic de ansamblul Elpis. Simpatia reciprocă dintre comunitatea elenă şi aviatori va putea fi surprinsă de fotografi şi jurnalişti de la ora 14.oo. Costumele tradiţionale greceşti se vor amesteca, în dans (mai mult sau mai puţin acrobatic), cu cele de piloţi.

Concursul de fotografie este deja o tradiţie. Înscrierile se fac prin completarea unui formular ce poate fi descărcat de pe pagina de Facebook RAS Aeroport Tuzla sau AEROMANIA, ori poate fi ridicat de la birourile din aeroport sau solicitat la adresa [email protected]. Imaginile se transmit pe e-mail, pe adresa [email protected], iar premiile constau în zboruri cu avionul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.