blank

Aeroitalia, acționar majoritar în compania Air Connect!

0 420

Iată că zvonurile apărute în vară, cum că Aeroitalia dorește să cumpere Air Connect, s-au adeverit. Pe 3 noiembrie, Aeroitalia a anunțat achiziționarea pachetului majoritar de 93.86% din compania aeriană românească Air Connect.

Această achiziție va permite companiei Aeroitalia să își consolideze prezența pe piața regională italiană și să-și consolideze capacitatea de transport din / spre Roma Fiumicino.

Cu mai puțin de doi ani de la înființare, Air Connect a fost o companie mult criticată în contextul falimentului Blue Air. Oameni care s-au perindat, în trecut, pe la Blue Air au ajuns administratori la Air Connect. Însă valul de antipatii și critici a venit și din cauza anulării zborurilor și întârzierea demarării operațiunilor.

Inițial, Air Connect a pozat ca o companie regională, care avea în plan să lanseze rute interne în România, între principalele aeroporturi, dar și rute internaționale. De la ideea de a deține cea mai mare flotă de avioane ATR 72-600, Air Connect s-a rezumat să închirieze două astfel de avioane, iar unul a fost folosit mereu pentru Aeroitalia.

2023 a fost anul transformărilor. S-a schimbat acționariatul la Air Connect, iar planurile anunțate inițial nu mai aveau corespondent în realitate. Într-un final, Air Connect a fost cumpărată de Aeroitalia și cu siguranță va fi folosită pentru dezvoltarea rețelei de zboruri regionale în Italia. Să ne luăm gândul de la rutele interne din România, care au fost anunțate de Air Connect pentru 2024? Cel mai probabil!

Leave A Reply

Your email address will not be published.