blank

Aeroflot va achiziționa 323 de avioane rusești pentru a-și actualiza flota!

0 1.015

Aeroflot a anunțat achiziționarea a 323 de avioane de fabricație rusă pentru a-și reînnoi flota. Decizia a fost luată din cauza imposibilității de a achiziționa avioane și piese de schimb de la Airbus sau Boeing din cauza sancțiunilor impuse de Occident.

Este un număr considerabil de noi avioane care necesită resurse suplimentare”, a declarat Serghei Alexandrovski, noul director general al companiei Aeroflot, într-o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin.

Compania de stat va cumpăra 210 Irkut MC-21, deși cu motoare rusești, care nu vor fi asamblate decât în ​​2024 sau 2025; 73 Sukhói Superjet și 40 Tu-214, a precizat el. Aeroflot, care nu a putut zbura în țările occidentale de la începutul războiului din Ucraina, mai are acum doar 183 de avioane în serviciul operațional, toate Boeing și Airbus, cu excepția a cinci Superjet.

Vladimir Putin a recunoscut că sunt „multe probleme” în industrie, dar că guvernul încearcă să ajute toate companiile aeriene, în special Aeroflot.

În prima jumătate a acestui an, Aeroflot a transportat 7,9 milioane de pasageri, cu 5% mai puțin față de prima jumătate a anului 2021, o scădere care în cazul zborurilor internaționale a fost de 11,4%, până la 1,7 milioane de călători.

Leave A Reply

Your email address will not be published.