Activități distractive și relaxante de făcut pe malul Mării Negre în Bulgaria

0 216

În fiecare an, sute de mii de turiști din Europa aleg să-și petreacă vacanța de vară pe litoralul Mării Negre din Bulgaria. Nu e de mirare faptul că Bulgaria raportează anual milioane de turiști inclusiv din Spania, Portugalia, Germania, Italia și Marea Britanie. Inclusiv mii de români preferă serviciile vecinilor aflați la sud de Dunăre în contextul în care și România are deschidere la Marea Neagră și un vast litoral ce se întinde pe lungimea a 245 km.

În ultimii ani, Bulgaria a reușit să facă un lucru bun și acela a fost să dezvolte turismul. Cu un minister de sine stătător, cu oameni bine pregătiți în acest domeniu, cu investitori locali și internaționali, dar și cu o campanie de marketing și promovare bine structurată și coerentă, Bulgaria a reușit să ajungă în topul țărilor preferetate de turiști pentru sezonul de vară.

Plaje litoral Bulgaria

Însă o vacanță în Bulgaria nu înseamnă doar cazare la all inclusive și plajă, ci și numeroase alte activități pe care le poate face orice turist dornic să exploreze și să descopere locuri noi și să traiască experiențe inedite. Mai jos vă recomandăm 10 activități de făcut în Bulgaria pe malul Mării Negre.

Descoperiți orașele și stațiunile de pe litoralul bulgăresc

Descoperiți orașele și stațiunile ce se sunt înșirate de la nord la sud pe întreg litoralul bulgăresc. Printre cele mai frumoase orașe pe care le-am vizitat, vă recomandăm Balcic, Nesebăr / Nessebar, Burgas, Varna.

În Balcic puteți vizita vestitul castel al Reginei Maria a României. Castelul din Balcic a fost o reședință a reginei Maria a României, în perioada în care Cadrilaterul a aparținut României. A fost oaza de liniște a Reginei și reședința de vară a familiei regale. Însă Balcic oferă mult mai multe motive pentru care merită să vizitați această stațiune.

Castelul din Balcic

În Nessebar puteți vizita orașul vechi ce se află pe o peninsulă. Mai exact, orașul vechi este conectat de orașul nou printr-un istm. Se spune că acesta ar fi unul dintre cele mai vechi orașe din Europa. Puteți să vă plimbați pe străduțele înguste pavate cu piatră și să admirați casele bulgărești construite în stil tradițional, care sunt locuite și astăzi. O să descoperiți numeroase buticuri cu suveniruri, ruine, dar și mici taverne și vinării. O experiență inedită, care vă rupe de litoral și plajă.

Nessebar – orașul vechi

Varna este cel mai mare oraș din nordul litoralului bulgăresc, totodată fiind și unul dintre cele mai importante porturi maritime din Bulgaria. Pentru turiști, Varna etalează foarte multe oportunități de relaxare și divertisment. Pot fi vizitate parcuri, muzee, grădina zoologică, acvariul renumit pentru cele peste 140 de specii de pești, Delfinariul, parcuri de distracții.

Bucurați-vă de preparatele tradiționale

Odată ajunși pe litoralul bulgăresc, bucurați-vă de preparatele tradiționale. Bulgarii au o vorbă: ”nicio masă fără salată”. Recunosc că bulgarii mănâncă mai sănătos ca noi, cu toate că au și ei diferite preparate pe bază de carne, prăjeli, dar salata nu lipsește. Am degustat tradiționala salată bulgărească, salata de vinete, zacusca, musaca, dar și Meshana Skara (un mix grill cu frigărui, carne tocată friptă, piept de porc la grătar, cârnăcior la grătar etc). Bucătăria bulgărească are numeroase influențe grecești și turcești. Nu lipsesc preparatele din pește, fructele de mare sau scoicile. Să nu uităm de Ferma de midii Dalboka.

Vizitați rezervațiile naturale

Vizitați rezervația naturală din Cap Kaliakra sau rezervația naturală Baltata din Albena. Rezervația naturală Baltata oferă posibilitatea unică de recreere celor ce vizitează Albena. Rezervația are o lungime de 203.2 hectare în jurul văi râului Batovska. Unul dintre rarele locații în Europa unde combinația de frumusețe naturală, grija, efortul oamenilor și inspirația acestora a creat armonia perfectă a celor patru elemente: Focul – Soarele arzător: Apă – căldura primitoare a Mării Negre: Aer – briza răcoroasă a veri: Pamânt – locația umbrită a pădurii Baltata.

Participați la festivaluri, spectacole și concerte

Pe durata sezonului estival, Bulgaria este gazda numeroaselor spectacole și concerte ce sunt organizate pe litoralul Mării Negre, cum ar fi  Spirit of Burgas, Kavarna Rock Fest sau Holi Festival of Colours. Pe lângă acestea, în Bulgaria se mai organizează festivalul trandafirilor de la Kazanlak. Să nu vă mire faptul că veți găsi numeroase suveniruri pe bază de trandafiri, cum ar fi lichior, țuică, produse cosmetice, rahat, dar și multe altele.

Raftig, plimbări cu barca / caiacul

Plimbările cu barca, tururile cu caiacul și raftingul sunt doar câteva dintre activitățile interesante în care te poți implica pe litoralul bulgăresc. Puteți face scufundări și puteți practica diferite alte sporturi, cum ar fi golful, volei pe plajă și multe altele.

Rafting – Bulgaria

Bulgaria este o țară plină de istorie, cu numeroase obiective turistice care abia așteaptă să fie descoperite. Găzduiește o varietate de lanțuri muntoase, dar se bucură și de ape turcoaz. Oferă o experiență inedită pentru cei ce doresc distracție și viață de noapte, dar și pentru cei ce caută un loc de evadare în cultură.

Leave A Reply

Your email address will not be published.