blank

Accident aviatic in Iran: 39 de persoane au murit

0 732

Update 11.08.2014 – 13:10: Conform FARS, 9 persoane au supravieţuit. Avionul a decolat de pe pista 29L a aeroportului Tehran-Mehrabad (THR / OIII), s-a înclinat pe partea dreapta, a pierdut altitudine şi s-a prăbuşit.

O aeronavă de tip HESA IrAn-140-100 construită în Iran, ce opera sub culorile operatorului iranian Sepahan Airlines, s-a prăbuşit la scurt timp după decolare. Până în prezent, autorităţile au raportat 48 de decese, 42 de pasageri şi 6 membri ai echipajului, iar alte 3 persoane au fost rănite la sol.

Aeronava opera un zbor comercial pe ruta Teheran – Tabas. Conform martorilor, pilotul a pierdut controlul aeronavei cu puţin înainte de desprinderea de la sol, iar aeronava a căzut la mai puţin de 5 km de aeroport, în zona rezidenţială Azadi. O ancheta s-a deschis la faţa locului. Primele investigaţii arată că aeronava ar fi pierdut un motor în timpul procesului de decolare, acesta fiind şi motivul producerii tragediei.

Iran-140 este o aeronavă de pasageri de mici dimensiuni, produsă în Iran, având la baza modelul Antonov-140. Potrivit RIA Novosti, din cauza sancţiunilor occidentale prin care se interzice companiilor internaţionale să vândă ţării islamice avioane şi piese de schimb, Iranul a construit avioane de pasageri proprii. Tehnologiile invechite, lipsa pieselor şi a personalului calificat, a dus la construirea de avioane nesigure şi slab întreţinute. Avionul prăbuşit a operat primul zbor în 2008.

De-a lungul timpului, mai multe accidente s-au petrecut în Iran. Conform unor statistici, 900 de morţi au fost înregistraţi în accidente aviatice petrecute în Iran, în ultimii 10 ani.

Ştire în curs de actualizare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.