A fost organizată prima cursă în costume cu motoare cu reacție, din lume!

0 223

Într-un peisaj cu clădiri impunătoare și iahturi dintre cele mai luxoase, opt piloți îmbrăcați în costume dotate cu motoare cu reacție în stil „Iron Man” și-au luat zborul la Dubai, luând parte la prima cursă de acest gen din lume, potrivit CNN. Acveștia au experimentat ”Puterea unui Bugatii într-un rucsac”!

Spre deosebire de cele mai multe curse, te iei la întrecere în trei dimensiuni”, a spus Richard Browning, pilot-șef de încercare la Gravity Industries, firmă din Marea Britanie care a dezvoltat costumul și a organizat cursa Jet Suit Race Series împreună cu Consiliul Sporturilor din Dubai.

Cei opt piloți s-au întrecut pe un traseu de 1 kilometru unde au trebuit să facă slalom printre cele 12 obstacole gonflabile uriașe care pluteau în apă. Fiecare cursă a durat cam 90 de secunde.

Jet Suit Race Series

Am avut oameni descalificați, oameni care s-au pierdut cu firea, am avut pe cineva care a ajuns în apă – a fost un haos total, într-un mod grozav”, a spus Browning, care speră că evenimentul va inspira următoarea generație de oameni de știință și ingineri să viseze la lucruri mărețe.

Tehnologia Gravity combină cinci motoare – unul mare pe spate și câte o pereche de „mini-motoare cu reacție” pe fiecare braț – într-un costum din polimer, aluminiu și titan făcut la imprimanta 3D, care poate să ridice o persoană în aer.

Costumele cu reacție sunt testate și de forțele speciale, paramedici și soldați. Piloții controlează direcția de zbor mișcând din brațe – spre exemplu, dacă își îndreaptă brațele în jos, zboară în sus și dacă își ridică brațele în lateral, se lasă în jos.

Costumul cu motoare cu reacție folosește combustibil de aviație sau motorină și poate atinge viteze de până la 136 de kilometri la oră. Accidentele sunt și ele spectaculoase. „Pentru că facem ceea ce facem deasupra apei, dacă greșești, cazi în apă – este mai dramatic. Este puțin cam scump să repari [costumul], dar toată lumea e bine”, a explicat Browning, scrie digi24.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.