87.7 milioane de înnoptări ale turiștilor străini în Germania

0 244

Turismul german înregistrează un rezultat record în anul 2018, pentru a noua oară consecutiv. Conform cifrelor provizorii oferite de Oficiul Federal de Statistică, 87.7 milioane de înnoptări ale turiștilor străini au fost înregistrate în unități de cazare nemțești, din ianuarie până în decembrie.Comparativ cu anul precedent, sunt cu 3.8 milioane mai multe nopți petrecute în Germania, însemnând o creștere de 5%.

Petra Hedorfer, președinta Organizaţiei Germane pentru Turism, explică: „La o creștere de 5%, turismul german de incoming a crescut mult mai dinamic în 2018 decât în cei doi ani precedenți (1.4%, respectiv 3.6%). Condițiile economice favorabile și stabilitatea pe piețele sursă importante au contribuit la acest rezultat excelent. Pe de altă parte, confirmăm că ne aliniem permanent marketingul global la provocările actuale ale transformării digitale. Aceste lucruri ne permit să analizăm mai eficient și într-un mod mai individualizat nevoile clienților, dar și să oferim produse potrivite partenerilor noștri de turism”.

Turiștii români în Germania – creștere de 8.2%

Nopțile petrecute de turiștii români în sejururi în Germania înregistrează un nou record. Din luna ianuarie până în decembrie 2018, au fost raportate un total de 1.132.020 de înnoptări, ceea ce reprezintă o creștere de 8,2% pentru piața din România.

Cele mai multe nopți petrecute de români s-au înregistrat în Bavaria (28.2%), urmată de landul Baden-Württemberg cu un procentaj de 16.4% și Renania de Nord – Westfalia (13% din nopțile petrecute de români în Germania). Germania reprezintă o destinație de vacanță atractivă pentru România.

Printre preferințele românilor, vacanțele au fost clasate pe locul 1, cu 38% din totalul călătoriilor din Germania, urmate de călătoriile de afaceri (33%) și alte tipuri de călătorii (29%).

Călătoriile în orașe și la evenimente (45%), călătoriile dus-întors (27%) și sejururile în zonele de vacanță (17%) sunt cele mai preferate călătorii de vacanță în Germania.

Leave A Reply

Your email address will not be published.