blank

7 fotografii pe care să le faceți în călătoriile voastre cu avionul!

0 542

Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte, un proverb care se adeverește în turism, dar și în alte situații delicate. Fotografiile pot surprinde cele mai impresionante momente din călătorii, dar și momentele delicate.

Cu siguranță sunteți familiarizați cu fotografiile făcute la obiectivele turistice, cu selfie-uri în locuri minunate, dar acordați prea puțin timp și atenție specială drumului până la destinație. În timpul unei vacanțe, drumul dintre casă și destinație este expus unor neplăceri cum ar fi trafic aglomerat, avion întârziat sau anulat, bagaj care nu ajunge la timp și multe altele.

Avem pentru voi câteva sugestii de 7 fotografii pe care ar fi bine să le faceți în călătoriile voastre cu avionul. Și nu vorbim de fotografii artistice, ci de acele cadre necesare pentru momentele când lucrurile nu sunt conform planului. De exemplu, aceste fotografii ”pot vorbi” în locul vostru în cazul zborurilor anulate sau întârziate sau dacă aveți probleme cu bagajele.

Faceți o fotografie cu bagajele, la check-in!

Faceți o fotografie cu bagajele, la check-in! Aceasta va fi de mare ajutor atunci când bagajele ajung deteriorate la destinație în urma unui zbor din punctul A în B. Astfel, compania aeriană sau compania de asigurări nu vor specula ideea că doriți să obțineți compensații financiare în urma unor daune anterioare.

Ajunși la destinație, fotografiați dacă bagajul prezintă daune importante, apoi mergeți la biroul de relații cu clienții al companiei sau al firmei ce reprezintă compania aeriană și solicitați compensații financiare pentru bagaje deteriorate. Foarte important: solicitarea de despăgubiri trebuie făcută înainte de a părăsi aeroportul.

Este indicat să faceți fotografii din mai multe unghiuri pentru a acoperi toate laturile bagajului, de preferat chiar la biroul de checkin (atunci când lăsați bagajul) sau la banda de bagaje (atunci când ridicați bagajul).

Faceți fotografii cu ce aveți în bagaje!

Faceți fotografii cu ce aveți în bagaje! Dacă vor exista articole deteriorate sau dispărute în urma zborului, fotografiile vă vor ajuta să demonstrați acest lucru. În timpul împachetării bagajelor, fotografiază detaliat ce pui în valize, în special dacă aveți lucruri de valoare.

Faceți o fotografie etichetei de bagaje

Faceți o fotografie etichetei de bagaje în momentul în care îl lăsați la check-in! Acestea sunt ușor de pierdut sau aruncate din greșeală, cu toate că de cele mai multe ori ele sunt lipite de bilet. Ideea e că această etichetă de bagaje vă este utilă atunci când aveți probleme cu bagajul. Este important ca toate datele să fie vizibile, clare.

Faceți o fotografie la poarta de îmbarcare

Faceți o fotografie la poarta de îmbarcare, de preferat un selfie în care să cuprindeți și datele afișate pe ecranele respective. Dacă ajungi la poarta de îmbarcare și vă este refuzată îmbarcarea, puteți dovedi că ați ajuns la timp pentru procesul de îmbarcare.

Se obișnuiește ca unele companii aeriene să facă overbooking și, inevitabil, vor exista pasageri ce vor fi refuzați la îmbarcare. Menționăm că aceștia au dreptul la despăgubiri de până la 600 € în temeiul legislației UE. Companiile aeriene plătesc doar pentru pasagerii cărora li se refuză îmbarcarea fără ca aceștia să aibă vreo vină. Deci, în felul acesta poți dovedi că ai respectat cu strictețe regulile.

Faceți fotografie la mâncarea și băutura consumată în aeroport

Faceți fotografie la mâncarea și băutura consumată în aeroport, în cazul zborurilor întârziate! Dacă zborul este amânat pe o perioadă mai lungă de timp, este posibil să aveți dreptul la rambursare pentru produsele alimentare și băuturile necesare în timpul așteptării, asta dacă respectiva companie aeriană nu v-a oferit vouchere valorice sau gustări.

Faceți fotografie la ora pentru a demonstra cât timp ați stat blocați într-un avion

Faceți fotografie la ora pentru a demonstra cât timp ați stat blocați într-un avion, dacă există o astfel de situație! Există legi care limitează durata de timp cât pot fi ținute avioanele pe pistă, iar dacă nu vi se permite să coborâți în acest interval de timp (cu excepția cazului în care există probleme de securitate) aveți dreptul la despăgubiri.

Faceți fotografii la chitanțele cheltuielilor

Faceți fotografii la chitanțele cheltuielilor pe care le-ați făcut în cazul zborurilor anulate sau întârziate! În cazul zborurilor internaționale, companiile aeriene sunt responsabile pentru rambursarea pasagerilor atunci când aceștia suportă cheltuieli suplimentare ca urmare a unui zbor perturbat. Este important să fotografiați și ora și data bonului sau bonurilor respective pentru a demonstra situația delicată în care v-ați aflat.

Indiferent că trebuie să cumpărați articole de toaletă pentru că bagajele voastre nu au ajuns la timp sau nu mai reușești să ajungeți la destinația finală pentru că zborul a ajuns prea târziu, fotografiați toate aceste bonuri și chitanțe. În conformitate cu Convenția de la Montreal, puteți depune o solicitare de rambursare a cheltuielilor suplimentare în anumite situații în care călătoria voastră este perturbată din vina companiei aeriene.

În concluzie, vă recomandăm să fotografiați, atât cât puteți și vă este permis, cam tot ce vă poate ajuta în procesul de recuperare al banilor pe compensații în cazul zborurilor anulate sau întârziate sau când aveți probleme cu bagajele. Și în cazul refuzului la îmbarcare este bine să vă luați măsuri prin care să demonstrați că ați respectat toate procedurile în fluxul de la controale la îmbarcare și, foarte important, să demonstrați că ați ajuns la timp.

Leave A Reply

Your email address will not be published.