blank

5 modalități pentru a face backup de date în vacanță

Sunt o persoană tehnică, care scriu și vorbesc despre tehnologia din viața noastră. Chiar și în călătorii, folosim foarte multă tehnologie. Iar backup-ul este mană cerească pentru toți cei ce lucrează cu documente sensibile, cu fotografii și filmulețe, cu tot felul de informații utile în călătorii și în activitatea cotidiană.

0 546

În timpul vacanțelor de vară, călătorim în diferite destinații atractive și ne dorim să ne amintim de aceste experiențe și în lunile reci de iarnă. Deși există nenumărate modalități pentru a crea copii de rezervă ale documentelor, majoritatea persoanelor ignoră această activitate importantă și aleg să se bazeze pe faptul că ceea ce au fotografiat va fi pentru totdeauna.

Cum să rezolvați această sarcină ușoară cât mai repede posibil și fără o configurație complicată? Salvati-va fotografiile si amintirile digitale pe diferite dispozitive de stocare pentru siguranta lor.

5 modalități pentru a face backup

1. Aparatul foto și două carduri SD

Dispozitivele profesionale și semiprofesionale oferă posibilitatea de a utiliza două carduri pentru stocare. Puteți seta fie JPG pe unul din ele și RAW pe al doilea, fie RAW pentru ambele carduri. În acest caz, al doilea card poate fi lăsat în cameră și chiar dacă primul card este pierdut sau deteriorat, fotografiile rămân.

Vă sfătuim să aveți cu voi carduri încăpătoare, care să permită scrierea rapidă. Printre recomandările noastre, se regăsește cardul de memorie ADATA Premier One SDXC 64GB UHS-II U3 class 10 V90 290MB/s (sprijină AirlinesTravel cumpărând prin link-urile de afiliere).

2. Notebook

Dacă prima variantă vi se pare prea complicată, poate fi suficient să păstrați fotografiile pe card și în același timp să le salvați și pe laptop. Astfel, este posibil să editați și să trimiteți imediat fotografii, fără a compromite datele de pe cardul SD original.

Această soluție se bazează pe scenariul în care dețineți un card și un notebook cu suficient spațiu de stocare. Majoritatea laptopurilor utilizează astăzi standardul M.2 și pentru extindere trebuie doar să conectați software-ul la o copie de rezervă a sistemului, iar datele vor putea fi transferte către o unitate nouă.

Bineînțeles, laptop-ul să fie echipat cu un SSD pentru viteză de lucru și o protecție a datelor mai bună.  Luați în calcul modelul ADATA SX8200, 240GB, M.2.

3. Hard disk extern

Dacă nu aveți suficient spațiu în laptop pentru a stoca cât mai multe fotografii, iar cardul SD din camera foto devine neîncăpător, trebuie să aveți în vedere o a treia variantă.

În acest caz, este ideal să salvați fotografiile de pe card în calculator, dar și pe un hard disk extern. Noile unități au o formă portabilă cu dimensiuni reduse și capacitate de până la 5TB, ceea ce este într-adevăr suficient pentru fotografiile de dimensiuni mari.

Eu folosesc un hard disk extern de tipul ADATA HD710-1T (pentru călătorii) și un hard disk extern LaCie Porsche Design P9227, 4TB (backup general). Luați în calcul și modelul ADATA Durable HD330 1TB.

4. SSD extern

Capacitatea de stocare contează foarte mult la un hard disk extern și rezolvă problema aproape oriunde, însă contează și viteza de transfer. Uneori putem fi presați de timp, iar copierea a zeci de GB de date poate dura zeci de minute și chiar ore.

În plus, discurile mecanice sunt destul de voluminoase și, în ciuda tuturor sistemelor de protecție, există totuși pericolul de a pierde date.

Există o alternativă la hard disk-urile externe pe platane. O unitate SSD rapidă, compactă și cu viteze de transfer de până la 550MB/s este soluția ideală. Este o soluție mai costisitoare, dar și mult mai sigură în comparație cu hard disk-urile externe clasice.

Un minus la SSD-urile externe reprezintă capacitatea mai mică de stocare, evident totul la un preț rezonabil. Luați ca exemplu modelul SSD Extern 512GB ADATA SD700.

5. Combinație între opțiunile de mai sus

Datele salvate în mai multe locuri reprezintă cea mai bună soluție de backup. Fiecare unitate poate eșua, fiecare card SD poate fi pierdut și orice laptop poate fi infectat cu viruși sau malware.

Având datele pe un laptop, pe unitatea externă și pe un card SD este soluția cea mai bună pentru siguranța datelor. Vă recomandăm să utilizați cel puțin două locuri din cele trei, unde datele voastre să fie stocate.

Cu prețurile reduse la soluțiile de stocare la care avem acces în această perioadă, backup-ul este foarte accesibil și vă va ajuta să păstrați amintirile plăcute mereu aproape.

Leave A Reply

Your email address will not be published.