blankblank

4 destinaţii unde puteţi să-i călcaţi pe urme lui Bond, James Bond!

1 2.374

Pe 6 noiembrie 2015, s-a lansat cea mai recentă ecranizare din seria filmelor James Bond, ”Spectre”. La ce vă puteţi aştepta? Schimbări surprinzătoare de situație, actori fantastici, un scenariu de excepție și locații surprinzătoare sunt doar câteva dintre ingredientele unui nou film de succes.

În plus, fanii care vor să se simtă precum adevăratul James Bond, măcar pentru un moment, pot merge să viziteze locurile unde Daniel Craig și Monica Bellucci au filmat pentru ”Spectre”.

Pe urme lui Bond, James Bond

Curse cu mașini la Roma
Roma este unul dintre oraşele în care James Bond îşi arată îndemânarea la volanul unui Aston Martin DB 10.

Puteţi merge pe Corso Vittorio Emanuele II, șosea ce traversează Roma și pe care au avut loc întrecerile cu maşini. Aceasta poartă numele lui Vittorio Emanuele II, primul rege al Italiei.

Dacă doriţi să vizitaţi Roma şi să călcaţi pe urmele agentului 007, vă încurajăm să alegeţi un city break, mai ales că preţurile pentru zborurile Bucureşti – Roma sunt disponible la prețuri sub 20 de euro (oferta Ryanair).

Ceaiul de la ora 5 cu Mr. Bond
Deoarece Spectre este un film de inspirație britanică, în Marea Britanie sunt o mare parte dintre locurile în care au fost filmate scene ale peliculei .

Westminster Bridge și Big Ben sunt doar două dintre cele mai cunoscute landmark-uri londoneze care nu lipsesc din ”Spectre”. Pe de altă parte, filmările noului film s-au derulat și la Blenheim Palace, Woodstock.

Cei care vor să servească un ceai pe urmele lui Bond, la el acasă, trebuie să ia în calcul calatorie la Londra. De ce? În afară de locurile unde au avut loc filmările pentru ”Spectre”, fanii James Bond pot vizita Muzeul Filmului din Londra, unde vor putea vedea cea mai mare colecție de mașini originale James Bond.

Grație cererii publicului, muzeul va menține pentru o perioadă nedeterminată expoziția ”Bond in Motion”.

Plus că Londra se află la 3 ore de zbor, iar tarifele pornesc de la 18 EURO/segment.

Soare în Maroc
Filmele seriei James Bond au fost întotdeauna cunoscute pentru locurile exotice, cu scene de acțiune petrecute în întreaga lume, din Jamaica (”Dr No”) până în Shanghai (”Skyfall”).

Și de data aceasta, echipa ”Spectre” a călătorit în afara Europei, o parte dintre scene fiind filmate în zona sahariană a Marocului, unde s-au derulat filmări și pentru ”The Mummy” și ”Prince of Persia”.

Filmările pentru ”Spectre” au fost de o asemenea amploare încât, potrivit mass-media, pregătirile au durat patru luni.

Dacă veţi fi cuceriți de farmecul marocan și visaţi la o pauză scurtă și însorită de la frigul iernii, puteţi deja să vă planificaţi vacanţa. O vacanță de Anul Nou la Casablanca nu este o idee rea .

Scene inedite în Austria
Una dintre țările care s-a bucurat de vizite numeroase ale echipei ”Spectre” a fost Austria, unde filmările au avut loc în principal pe parcursul lunii ianuarie.

Echipa a filmat scene surprinzătoare la Obertillach, care au inclus un avion (un Beechcraft Super King Air cu indicativul OE-FZO) în curs de prăbușire și ceva explozii.

Pentru filmări a fost construită special chiar și o cabană din lemn. Filmări ale scenelor care au avut în centrul avionul au avut loc și în Kartitsch.

Spectre-james-bond-1

Austria, extrem de populară în rândul schiorilor, este o destinație excelentă pentru vacanțele de iarnă. Zona lacului Altaussee, care a găzduit și ea filmări pentru ”Spectre”, oferă numeroase oportunități pentru ski, dar și pentru alte tipuri de activități în stil Bond.

Şi dacă nu aţi văzut încă filmul, vă recomandăm să nu mai trageţi de timp!

1 comentariu
  1. Sasa says

    Acela nu este un Britten Norman BN-2?

Leave A Reply

Your email address will not be published.