blank

22 de milioane de euro, mită pentru duty-free în aeroportul Otopeni!

0 793

Fostul director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), George Ivan, a fost reținut de procurorii DNA, alături de alte trei persoane care se ocupau de gestionarea spațiilor comerciale din aeroportul Otopeni-București.

Procurorii spun despre fostul șef al aeroportului că ar fi cerut mită o sumă colosală: de peste 22 de milioane de euro, în mai multe tranșe, pentru a prelungi ilegal contractele de exploatare a spațiilor din terminalele aeroportului, anunță euronews.ro.

În afara de cei patru reținuți, din afacere mai făcea parte și un actual director, care a fost pus sub control judiciar. Cei patru reținuți și-au petrecut noaptea în arestul poliției Capitalei și acum se află la Tribunalul București. Procurorii cer ca aceștia să fie arestați preventiv pentru faptele lor. O decizie în acest sens o poate lua doar instanța.

DNA dă exemplu că, în perioada 01 ianuarie – 08 noiembrie 2022, fostul șef al aeroportului, care e în continuare angajat, ar fi cerut de la doi oameni de afaceri peste 22 milioane de euro mită, în 4 tranșe: 2 tranșe de 10 milioane de euro și alte două de 1.2 milioane de euro, pentru a asigura prelungirea cu un an sau 5 ani a afacerilor din aeroport.

Leave A Reply

Your email address will not be published.