blank

2 avioane Kenya Airways s-au ciocnit la Nairobi / Nu au fost răniți

0 1.385

Zilnic, site-urile de aviație anunță incidentele din întreaga lume. Unele sunt incidente minore, altele sunt ceva mai serioase, însă totul e bine când nu sunt victime.

Nu putea trece neobservat incidentul de la Aeroportul Internațional Nairobi, care a avut loc pe 8 februarie 2019. 2 avioane Kenya Airways s-au ciocnit la sol.

2 avioane s-au ciocnic la Nairobi

Un Embraer E190 Kenya Airways se afla în zona de ”teste motoare”. Neavând frânele adecvate, în urma procesului de testare motoare, aeronava a plecat de pe loc și a intrat într-un alt avion Embraer E190 Kenya Airways.

Conform declarațiilor oficiale, făcute de Kenya Airways, nu au existat victime în rândul personalului tehnic care se ocupa de avioane.

Ambele aeronave au suferit daune importante și necesită reparații serioase. Ele pot fi identificate ca fiind 5Y-FFF și 5Y-KYR. Din fericire, au fost 2 avioane E190 și nu avioane widebody de tipul 787 Dreamliner, care sunt folosite pe zborurile lung-curier.

Din nefericire, cele 2 avioane vor sta o vreme la sol, iar Kenya Airways va fi nevoită să caute soluții pentru a diminua impactul asupra programului operațional. Cu siguranță vor fi zboruri întârziate sau anulate, care vor duce la cheltuieli suplimentare pentru transportatorul din Kenya și, evident, la pasageri nemulțumiți.

Leave A Reply

Your email address will not be published.