2 aeronave Boeing 747-400 Japan Air Self-Defense Force, la București

Pe 16 ianuarie 2018, Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a sosit la București pentru o întâlnire oficială. Este pentru prima dată când un prim-ministru al Japoniei vine la București și, deci, pentru prima dată la Aeroportul Internațional Henri Coandă.

0 1.373

Nu facem politică și nici nu vom face, dar un moment istoric nu poate trece neobservat. Din punct de vedere diplomatic, România a pierdut foarte mult. Vizita aceasta a fost programată cu mult timp înainte și iată că un partid, care se află la putere, a decis să schimbe prim-ministrul…Domnule Shinzo Abe, ne cerem scuze pentru că România nu a avut Premier cu care să beți o cafea.Probabil, spotterii și iubitorii de avioane au fost singurii care s-au bucurat cu adevărat de vizita Premierului nipon. Au avut ocazia să fotografieze 2 aeronave speciale.

Boeing 747-400 Japan Air Self-Defense Force

Delegația Japoniei a fost numeroasă. Premierul nipon a fost însoțit de un grup de aproape 20 de CEO și vicepreședinți de mari concerne japoneze.

Aceștia au zburat la bordul a două aeronave de tip Boeing 747-400 Japan Air Self-Defense Force (Japanese Air Force One și Japanese Air Force Two) (20-1101 și 20-1102). Fiecare aeronavă poate transporta până la 140 de pasageri.

Cele 2 avioane utilizeaza indicativele Japanese Air Force One și Japanese Air Force Two când operează zboruri oficiale; Cygnus One și Cygnus Two când nu operează zboruri oficiale (ex. zboruri de instruire).

Acestea zboară mereu împreună în misiuni guvernamentale. Un avion este cu caracter primar, care transportă oficialii japonezi, iar cealaltă aeronavă servește drept rezervă și are personal de întreținere la bord.

Cele 2 avioane Boeing 747-400 sunt propulsate de motoare General Electric CF6-80C2, motoare care se regăsesc și pe avioanele Boeing VC-25 USAF (Air Force One).

Începând cu 2019, cele 2 Boeing 747-400 vor și înlocuite de 2 aeronave de tip Boeing 777-300ER, iar de întreținerea lor se va ocupa All Nippon Airways.

Acestea fiind spuse, putem călători fără vize și în Japonia!

Leave A Reply

Your email address will not be published.