blank

În 1966, Air France a lansat ruta Paris – Shanghai / 50 de ani de zboruri spre China

0 809

Pe 20 septembrie 1966, Air France a lansat ruta Paris – Shanghai. A fost primul transportator aerian european cu zboruri spre Republica Populară Chineză. Acestea erau operate cu aeronave de tipul Boeing 707. Durata unui zbor era de 23 de ore și avea escale la Atena, Cairo, Karachi și Phnom Penh. Serviciile la bord erau asigurate de 3 echipaje de cabină.

În prezent, durata unui zbor a fost redusă la 11 ore, iar aeronavele folosite sunt de tipul Airbus A380.

Paris – Shanghai, prima rută Air France spre China

50-ani-air-france-franta-china

În 50 de ani de zboruri între Franța și China, Air France s-a adaptat la cultura pasagerilor chinezi și oferă servicii personalizate. A dezvoltat produse exclusiv pentru zborurile spre China.

În prezent, grupul Air France-KLM oferă 90 de zboruri săptămânale între hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle și Amsterdam-Schiphol spre 9 destinații chineze. Cele 9 destinații acoperite cu zboruri directe sunt: Beijing, Chengdu, Guangzhou, Hangzhou, Hong Kong, Shanghai, Taipei, Wuhan and Xiamen.

În parteneriat cu operatorii chinezi (China Southern Airlines, China Eastern Airlines și Xiamen Airlines), grupul Air France-KLM oferă până la 132 de zboruri săptămânale către China.

Leave A Reply

Your email address will not be published.