18 aprilie în aviație: a fost inaugurat serviciul Moscova – Tokyo; Soyuz 5 a reintrat în atmosfera Pământului.

0 184

Pe 18 aprilie 1915, aeronava în care se afla Roland Garros a fost doborâtă, iar el a fost luat captiv. Eugène Adrien Roland Georges Garros (6 octombrie 1888 – 5 octombrie 1918) a fost un pilot de luptă și aviator francez în timpul Primului Război Mondial și în primele zile ale aviației.Roland-Garros
Sursa foto: Wikipedia

În 1928, stadionul de tenis Roland Garros a fost numit în memoria sa, iar turneul de tenis French Open a luat numele de Roland-Garros.

Alte evenimente din aviație petrecute la 18 aprilie.

Zborul 20 al Capital Airlines s-a prăbușit în Virginia.

Pe 18 aprilie 1960, zborul 20 al Capital Airlines, o aeronavă Vickers 745D Viscount, s-a prăbușit într-o fermă din Charles City, în Virginia, ucigându-i pe toți cei 50 de pasageri aflați la bordul acesteia.

A fost inaugurat serviciul Moscova – Tokyo.

Pe 18 aprilie 1967, Aeroflot și Japan Air Lines au inaugurat serviciul Moscova – Tokyo.

Nava spațială Soyuz 5 a reintrat în atmosfera Pământului.

Pe 18 aprilie 1969, nava spațială Soyuz 5 a reintrat în atmosfera Pământului.

S-a format Air Zimbabwe.

Pe 18 aprilie 1980, s-a format Air Zimbabwe, transportatorul național al Zimbabwe, cu sediul în Aeroportul Internațional Harare. De la hub-ul său de la Aeroportul Internațional Harare, transportatorul obișnuia să opereze o rețea în sudul Africii care includea și Asia și Londra-Gatwick. În urma dificultăților financiare, Air Zimbabwe a încetat operațiunile la sfârșitul lunii februarie 2012. Servind o rețea internă redusă, transportatorul a reluat operațiunile pentru o perioadă scurtă între mai și începutul lunii iulie 2012, când zborurile au fost din nou întrerupte. Unele zboruri au fost reluate în mod discontinuu în noiembrie acel an. Compania aeriană a reluat operarea zilnică a unor rute interne, precum și a serviciului regional către Johannesburg, în aprilie 2013.

Primul zbor al Diamond D-Jet.

Pe 18 aprilie 2006, a avut loc primul zbor al Diamond D-Jet, un jet compozit, cu cinci locuri, monomotor, foarte ușor, dezvoltat de producătorul austriac de avioane Diamond Aircraft Industries. Costul preconizat pentru aeronavă a fost anunțat de companie ca fiind de 1,89 milioane USD în martie 2009.

Leave A Reply

Your email address will not be published.