Veneția introduce o taxă de 5 EURO/zi cu scopul de a reduce numărul de turiști

0 360

În încercarea de a reduce numărul mare de turiști care vizitează Veneția în fiecare zi, autoritățile italiene au decis să impună anumite limitări, dar și taxe.

Viceprimarul pentru bunăstare socială, turism și dezvoltare economică în orașul Veneția, Simone Venturini, a explicat că prin impunerea de limitări, se urmărește descurajarea turismului de o zi și, în același timp, să încurajeze turismul mai lent.

În acest context, Veneția impune o taxă de 5 euro/zi. Mai exact este vorba de un bilet ce costă 5 EURO, iar toți cei ce doresc să viziteze Veneția vor fi obligați să rezerve acest bilet online. Biletul va fi valabil doar o zi. Autoritățile au decis să stabilească o valabilitate atât de scurtă pentru aceste bilete cu scopul de a reduce numărul de vizitatori.

Mai mult, autoritățile locale din Veneția vor închide și accesul principal către centrele istorice precum și vor dota orașul cu 500 de camere pentru a monitoriza mișcarea vizitatorilor.

În prezent, Italia menține restricții stricte de intrare pentru toate persoanele care doresc să ajungă în țară. Toți călătorii sunt obligați să prezinte un certificat de vaccinare sau de recuperare valabil. În plus, călătorii trebuie să prezinte un formular de localizare a pasagerilor completat și un test negativ efectuat înainte de sosire.

Leave A Reply

Your email address will not be published.