Ursula von der Leyen sprijină vaccinarea obligatorie în statele membre UE
Țările Uniunii Europene ar trebui să ia în considerare vaccinarea obligatorie pentru a combate Covid-19 și varianta Omicron, a spus șeful Comisiei Uniunii Europene. Ursula von der Leyen a spus că vaccinurile vor juca un rol important în lupta împotriva noii variante „foarte contagioase”, cu toate că încă nu se știe eficiența lor împotriva Omicron.
Mai multe țări au raportat cazuri noi de Omicron, iar UE a însăprit restricțiile de călătorie de când au fost raportate primele cazuri cu noul tulpină de COVID-19. Totodată, tările europene s-au confruntat cu un număr tot mai mare de infectări cu noul coronavirus. Inclusiv în România există 3 cazuri pozitive de COVID-19, suspecte ca fiind cu noul tulpină Omicron.
Între timp, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a menționat că simtomele în majoritatea cazurilor cu variantă Omicron sunt „ușoare”. Însă aceste informații nu au relaxat atmofera cu privire la Omicron.
Miercuri, doamna Ursula von der Leyen a spus că este „de înțeles” ca membrii UE să discute despre vaccinările obligatorii împotriva Covid, dat fiind că o treime din populația Uniunii Europene nu este vaccinată.
Austria a anunțat vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 începând cu februarie 2022, în timp ce Grecia intenționează să introducă vaccinarea obligatorie pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani. Cei ce nu se vor supune, vor fi amendați.
Viitorul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, a declarat că sprijină introducerea vaccinării obligatorii. Într-un interviu acordat televiziunii Bild, domnul Scholz a spus că vrea vaccinarea obligatorie începând din martie 2022 și a spus, de asemenea, că este nevoie de o lansare mai rapidă a vaccinului booster.
Oare nu e prematur să discutăm de vaccinarea obligatorie în contextul în care actualele vaccinuri împotriva noilor tulpini nu și-au demonstrat încă eficiența? Noi suntem vaccinați, am respectat măsurile adoptate până acum însă avem dubii cu privire la introducerea vaccinului obligatoriu. Voi ce credeți?