Turismul de vaccinare: primești vaccin, gratis, în vacanta!

0 1.002

Turismul de sănătate, călătoria într-un oraș pentru a primi un anumit tip de îngrijire medicală sau tratament de wellness, nu este un fenomen nou. Cu toate acestea, lentoarea cu care se dezvoltă programul de vaccinare COVID-19 în multe țări din întreaga lume din cauza lipsei dozelor de vaccin a dus la apariția unui alt tip de ofertă: controversatul turism de vaccinare. Primești vaccin, gratis, în vacanta!

În Uniunea Europeană, doar 22,9% dintre cetățeni au primit cel puțin o doză, cifră care scade la 8.4% în priviința imunizării complete, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Primești vaccin, gratis, în vacanta!

Maldive este cea mai recentă țară care oferă vaccinul pentru cetățenii aflați în vacanță, după SUA, Rusia Serbia și Cuba.

„Vizitați, vaccinați-vă și mergeți în vacanță!” Acesta este sloganul lansat zilele acestea de Maldive pentru a atrage turismul internațional. Ministrul Turismului, Abdulla Mausoom, a explicat că inițiativa face parte din planul de reactivare a turismului în această insulă din Oceanul Indian.

Șeful Turismului nu a vorbit însă de data pentru începerea unui program de vaccinare și a declarat că vaccinarea nu va începe înainte ca întreaga populație a țării să fie complet imunizată. Este vorba de aproximativ jumătate de milion de oameni, care se așteaptă să fie imunizați în luna august a acestui an. În acest moment, 51.4% din populația Insulei Maldive a primit deja o doză, în timp ce în sectorul turistic această cifră crește la 90%.

Alaska este primul oraș american care va oferi vaccinuri turiștilor.

Guvernatorul Mike Dunleavy, a anunțat că vor oferi vaccinarea turiștilor care ajung în stat începând cu 1 iunie, într-o măsură inclusă într-un pachet de ajutoare pentru industria turistică. Potrivit autorităților de stat, rata ridicată de vaccinare din Statele Unite – în comparație cu alte țări – ar putea face din Alaska o opțiune turistică atractivă la nivel internațional.

În Florida, campania de vaccinare gratuită împotriva COVID-19 pentru cei cu vârsta peste 65 de ani a atras turiști din alte zone din Statele Unite, Canada și America Latină. Potrivit presei americane, peste 50.000 de persoane (a căror adresă principală este în afara statului Florida) au fost vaccinate în doar câteva săptămâni.

Având în vedere criticile primite, guvernatorul Ron DeSantis a fost nevoit să înăsprească condițiile pentru a primi vaccinurile, având în vedere ilegalitățile depistate. Începând cu 21 ianuarie, este necesară o carte de identitate și facturi care să justifice cel puțin trei luni de ședere anuală în Florida înainte ca persoana să se poată înregistra la un centru de vaccinare.

Sputnik V a anunțat un program pentru toți cei care vor dori să călătorească în Rusia.

Vaccinul Sputnik V nu este încă aprobat în Uniunea Europeană, dar asta nu împiedică autoritățile din Rusia să ofere acest vaccin călătorilor care ajung în țara eurasiatică. Programul ar putea începe în iulie, deși nu sunt oferite mai multe detalii. Grupuri de turiști germani au călătorit deja la Moscova datorită excursiilor organizate de Biroul german al Operatorilor de Turism Europeni. În timpul călătoriei, turiștii au fost vaccinați într-o clinică privată, ce a fost amenajată într-un hotel, și apoi au vizitat capitala fără restricții, potrivit Euronews. Cu toate acestea, autoritățile ruse nu au dat încă oficial „undă verde” pentru vaccinarea turiștilor.

Cuba. Plajă, Caraibe, mojitos și vaccin.

Pachete de vaccinare au fost oferite și turiștilor care doresc să ajungă în Cuba. Canalul de televiziune TeleSUR a împărtășit imagini însoțite de textul: „Plajă, Caraibe, mojitos și vaccin, toate în același loc. Ce părere aveți despre această ofertă? Ai călători în Cuba pentru a te vaccina?”. Primești vaccin, gratis, în vacanță!

În videoclipul publicitar, Vicente Verez, directorul Institutului de Vaccinuri Finlay din Havana, asigură că anul acesta întreaga populație cubaneză – aproximativ 11 milioane de persoane – va fi vaccinată și că „turiștii vor avea opțiunea, dacă vor, să se vaccineze în Cuba”. Verez explică faptul că țara intenționează să producă 100 de milioane de doze din vaccinul său, Sovereign 2, cel mai avansat dintre cele patru care se află în prezent în faza de testare. El subliniază că această producție în exces va servi și pentru a oferi vaccinuri altor țări, precum Vietnam, Iran, Venezuela sau India.

În Serbia poți alege vaccinul.

O agenție de turism din orașul italian Bologna organizează turism de vaccinare în Serbia. Agenția susține că are deja peste 500 de rezervări pentru excursiile pe care le organizează în țara balcanică, unde turiștii primesc gratuit vaccinul pentru COVID-19. Acestora li se permite să aleagă și tipul de vaccin pe care îl preferă: Pfizer, AstraZeneca, Sputnik V sau Sinopharm Sera. Acestea sunt cele patru tipuri de vaccin achiziționate de autoritățile sârbe, care au făcut din țara lor una dintre cele mai avansate din Europa în campania de vaccinare.

De asemenea, conform informațiilor existente în prezent, sunt câteva țări care permit intrarea celor testați / vaccinați sau imunizați fără alte restricții și fără carantină. Ca cei vaccinați să fie eligibili pentru călătorii fără restricții, trebuie să aibă ambele doze administrate sau o doză conform vaccinului administrat și să treacă minim 10 zile de la rapel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.