Traficul aerian total de pasageri în 2017: 4.1 miliarde pasageri

Sunteți curioși să aflați câți pasageri au ales să zboare cu avionul în 2017? International Civil Aviation Organization (ICAO) anunță că traficul total de pasageri a atins pragul de 4.1 miliarde. ATENȚIE! Nu vorbim de trafic unic, ci de pasageri. Unii au ales sa fie pasageri de mai multe ori :).

0 954

Traficul aerian global este în creștere. Un nou record a fost stabilit în 2017: 4,1 miliarde de pasageri au fost transportați pe calea aerului. Aici sunt luate în calcul zborurile regulate. ICAO raportează o creștere a traficului aerian de pasageri de 7.1% față de 2016.

Traficul aerian total de pasageri în 2017

Cifrele mai spun ca aproximativ jumătate din cei 1.2 miliarde de turiști, care au călătorit peste granitețe, au fost transportați pe calea aerului. Totodată, valoarea transportul aerian global reprezintă 35% din comerțul mondial.

Oficialii ICAO pun creșterea traficului aerian pe o îmbunătățire a condițiilor economice la nivel global. Bineînțeles că nu toate tările lumii au prosperat, dar unele au avut creșteri mai mari, altele mai mici, unele chiar au înregistrat scădere economică. Însă în medie, condițiile economice globale sunt în creștere.

Totodată, tarifele mai mici la biletele de avion și prețul scăzut al kerosenului au stimulat creșterea traficului aerian de pasageri.

4.1 miliarde pasageri

Acest raport ne mai arată un lucru foarte important. Este loc de creștere și în următorii ani. În 2017, piețele din America de Sud și Asia au avut cele mai mari creșteri, 10% și 9.6%. Europa (cu marea Rusie) a înregistrat o creștere de 8.1%. Zona Orientului Mijlociu a avut o creștere mai lentă, de doar 6.9%. Însă cea mai mică creștere a fost înregistrată în America de Nord, de doar 4.9%.

Un rol important în creșterea numărului de pasageri la nivel global îl joacă operatorii low-cost (LCC). Aceștia au transportat aproximativ 1.2 miliarde de pasageri în 2017, reprezentând 30% din totalul pasagerilor transportați cu avionul.

Companiile low-cost din Europa au transportat 33% din totalul pasagerilor transportați de companiile low-cost la nivel global, adică undeva pe la 400 de milioane de pasageri. Transportatorii LCC din Asia/Pacific au transportat 31%, iar operatorii din America de Nord au transportat 26%.

Și gradul de încărcare al aeronavelor a crescut cu 0.9%, ajungând la un nou record de 81.2%, o medie calculată la nivel global. Factorul de încărcare variază de la 70.8% în Africa până la 83.4% în America de Nord.

Toate aceste rezultate pozitive se regăsesc în conturile companiilor aeriene. Estimările arată că transportatorii aerieni au înregistrat un profit operațional în valoare de 60 de miliarde de dolari, profitul net fiind evaluat undeva pe la 36 de miliarde de dolari.

Ce este interesant, acum urmează. Aproximativ 45% din acest profit a fost generat de companiile aeriene din America de Nord. Rezultă că celelalte companii aeriene, care acoperă 5 regiuni globale, au făcut un profit net de 19.8 miliarde de dolari…Nu-i cam puțin pentru sutele de companii aeriene?

Cum prognozele sosite de la Banca Mondială anunță îmbunătățirea condițiilor economice și în 2018, ne așteptăm ca cifrele menționate mai sus să fie depășite în acest an.

Leave A Reply

Your email address will not be published.