TAROM anunță creșteri semnificative ale valorilor de trafic în aprilie 2022 față de 2021!
Industria aeronautică din întreaga lume încă traversează o perioadă dificilă din cauza pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, TAROM reușește să supraviețuiască acestei perioade, în special datorită ajustării operațiunilor, restructurării personalului și exploatării unor noi oportunități pe segmentul zborurilor neregulate. Dar și grație unor ajutoare de stat oferite în ultimii doi ani.
Chiar dacă efectele pandemiei încă se fac resimțite, TAROM anunță faptul că se remarcă un trend ascendent în ceea ce privește traficul aerian comercial și o creștere importantă a valorilor acestuia.
Astfel, în luna Aprilie 2022, TAROM a transportat aproximativ 160.000 de pasageri pe segmentul zborurilor regulate și 20.000 de pasageri pe segmentul zborurilor de tip charter, o creștere de peste 142% față de Aprilie 2021 – aproximativ 66.000 de pasageri transportați pe segmentul zborurilor regulate.
Datele statistice centralizate la nivelul TAROM pentru Aprilie 2022 arată o mărire semnificativă a traficului pe segmentul zborurilor regulate interne, coeficientul mediu de încărcare al aeronavelor pentru cursele interne fiind 86%, spre deosebire de 70% în Aprilie 2021.
Gradul mediu de încărcare al aeronavelor pentru destinațiile externe (curse internaționale către/dinspre România), în luna Aprilie 2022, a fost de 79%. Chiar dacă valorile procentuale actuale sunt îmbucurătoare, menționăm faptul că TAROM a operat puțin peste 2.000 de zboruri în luna Aprilie 2022, însă cu o mie mai puține zboruri față de luna Aprilie 2019 (perioadă fără COVID-19).
Mai mult, luând act de cererea crescută și ținând cont de aceasta, TAROM a operat modificări în programul zborurilor regulate adăugând noi frecvențe de zbor (față de cele programate) pe relațiile București –> Suceava -> București, București –> Iași -> București, București -> Cluj-Napoca -> București și București -> Tel Aviv -> București, iar pe segmentul zborurilor de tip charter TAROM a crescut frecvența zborurilor către/dinspre Hurghada, Egipt, conectând această destinație cu mai multe aeroporturi din România.
Cu privire la destinațiile din programul zborurilor regulate pentru care nu a existat o creștere, raportată la creșterea generală actuală, putem evidenția zborurile București –> Beirut -> București și București –> Viena -> București.
Chiar dacă coeficientul de încărcare al aeronavelor către aceste destinații nu a fost unul în linie cu valorile colective, TAROM nu a operat anulări de zboruri din motive comerciale în luna Aprilie a.c., atât pe segmentul zborurilor regulate, cât și pe segmentul zborurilor de tip charter.