Super Bowl LVII 2023 are loc în noaptea dintre 12 și 13 februarie 2023

În noaptea dintre 13 și 14 februarie, are loc al 56-lea Super Bowl. Este cel mai important meci de fotbal american, o partidă cât un întreg sezon. În 2022, Super Bowl se va juca între Los Angeles Rams și Cincinnati Bengals.

blankblank

Super Bowl 2022 se va disputa între campioana Conferinței Naționale de Fotbal (NFC) – Los Angeles Rams și campioana Conferinței de Fotbal American (AFC) – Cincinnati Bengals, iar învingătoarea echipă va fi campioana Ligii Naționale de Fotbal (NFL). Meciul va fi găzduit de stadionul SoFi din Inglewood, California, casa celor de la Los Angeles Rams. Este al doilea meci de Super Bowl cu o echipă care joacă pe stadionul său de acasă.

Super Bowl LVI Pre-game! Join the Conversation & Follow the Game!

Super Bowl LVI 2022

Cu toate că meciul se va juca acasă la Rams, echipa gazdă este considerată Bengals. Atât stadționul, cât și desemnarea echipelor gazde, se fac cu mai mulți ani în avans.

Acesta va fi primul Super Bowl care va fi jucat în a doua duminică a lunii februarie, după adoptarea unui program cu 17 meciuri în 2021. Din sezoanele 2003 până în 2020, toate Super Bowl-urile s-au jucat în prima duminică din februarie.

Super Bowl nu e doar un simplu meci de fotbal american, ci un fenomen. Audiența este de ordinul sutelor de milioane de telespectatori, iar un spot publicitar de 30 de secunde a ajuns să se vândă și cu 7 milioane de dolari. Meciul va fi transmis de NBC. Una dintre reclame va fi de la Booking.com!

Înaintea fluierului de start, cântăreața country Mickey Guyton va interpreta „The Star-Spangled Banner”, devenind prima cântăreață country de culoare care a interpretat imnul național în deschiderea jocului.

O formațiune de 5 avioane USAF Air Combat Command – A-10 Thunderbolt II, F-16 Fighting Falcon, F-22 Raptor, F-35 Lightning II și un P-51 Mustang vor survola stadionul.