Primul hotel spațial, plănuit să se deschidă în 2027 (Video)

0 1.334

Faimosul slogan ”The sky is the limit” va căpăta un alt înțeles începând cu 2027, când este programat să se deschidă primul hotel spațial suborbital. Cu alte cuvinte, ”spațiul” va fi limita.

Pentru cei ce doresc să exploreze și altceva, nu doar destinații pământene, Orbital Assembly Corporation (OAC) a anunțat construirea primului hotel spațial din lume. Conform planului, construirea acestuia va începe în 2025, iar în 2027 va fi inaugurat.

Deocamdată este o idee îndrăzneață, dar care ne îndeamnă să visăm la ziua cănd vom putea călători la mare altitudine doar pentru a ne bucura de priveliști uimitoare asupra Pământului și galaxiei.

Hotelul va fi botezat Stația Spațială Voyager Class și va putea găzdui până la 400 de oaspeți. Aceștia nu se vor plictisi, cu toate că prea prea multe obiective turistice nu vor avea de vizitat, dar va exista o sală de gimnastică și sport, vor exista restaurante și baruri. Probabil nu vor lipsi sălile de spectacole și divertisment.

Stația va fi proiectată de la început pentru a găzdui agențiile spațiale naționale care efectuează cercetări cu gravitație redusă, dar și turiștii dornici de ieșit în spațiu și care doresc să experimenteze viața pe o stație spațială mare, cu confortul gravitației reduse și senzația unui hotel frumos„, potrivit Site-ul OAC.

Primul hotel spațial

Structura generală a stației va fi formată din 2 inele concentrice. Un inel va fi poziționat central la interior, folosit ca hub de andocare, iar un inel va fi la exterior, reprezentând ”coloana vertebrală” a stației. Pe inelul exterior se vor putea monta panourile solare, radiatoarele și modulele locuibile. Va exista și un sistem de transport pe stație.

Stația spațială rotativă va fi, de asemenea, proiectată pentru a „produce nivele variabile de gravitație artificială prin creșterea sau scăderea ratei de rotație”.

Am putea spune că cei de la Orbital Assembly Corporation (OAC) s-au uitat la prea multe SF cu explorarea spațiului sau putem spune că filmele devin realitate. Rămâne de văzut cât se va concretiza din frumosul vis de a călători în spațiu ca turist.

Leave A Reply

Your email address will not be published.