Povestea zilei: industria aviației privită din exterior de Francesca Hinton.
Francesca Hinton este consultant senior la Lexington Communications din Londra, oferind consiliere unei game de clienți din industria aviației.
Mai jos aveți câteva gânduri prezentate de Francesca Hinton, care lucrează tangențial cu aviația, dar nu direct. Iar asta îi oferă o altă experiență asupra aviației, dar din exterior.
„Dacă menționezi în treacăt unui prieten că lucrezi în aviație, îți vin în minte o mulțime de imagini – poate cea a unui pilot, a unui membru al echipajului de cabină sau poate chiar a unui asistent la check-in. Acest lucru este, desigur, firesc pentru că sunt persoanele pe care toată lumea le vede când trece printr-un aeroport sau călătorește cu avionul.
Fără îndoială că aceasta a fost prima imagine din mintea mea despre industrie, la vârsta de 19 ani, urcând pentru prima dată într-un avion atunci când am plecat străinătate la universitate. Abia mai târziu, la propriul job, am văzut că realitatea este alta, cu rolurile diferite necesare pentru a menține această industrie incredibilă în funcțiune.
Lucrez în comunicare și afaceri publice pentru companiile aeriene din Marea Britanie și pentru un aeroport important din Londra. În calitatea de consultant a trebuit să colaborez cu nenumărate persoane ce au roluri diferite, dar necesare pentru a menține operațiunile de zi cu zi. Până la urmă, industria aviației este a treia cea mai mare piață la nivel global.
Mai puțin de 5% dintre piloții din Marea Britanie erau femei.
Indiferent dacă aceștia sunt controlorii de trafic aerian care direcționează cu atenție aeronavele cu o eficiență exactă, ofițerii de presă care își păstrează tăria într-o criză sau ofițerii care lucrează pentru a se asigura că totul se desfășăară la cele mai înalte standarde, fiecare rol este esențial în această industrie.
Poate că cea mai mare experiență de a cunoaște sectorul mai în profunzime a fost, însă, o invitație pe care am primit-o pentru a lucra cu un grup care reprezintă femeile din aviație și, în special, ambițiile de a vedea o mai mare paritate de gen în rolurile de la nivelurile superioare. Carta femeilor din aviațieă a reprezentat un angajament din partea industriei de a răsturna statisticile principale care sugerau că mai puțin de 5% dintre piloții din Marea Britanie erau femei.
Lucrând cu acest grup incredibil de oameni, am participat la incredibilele campanii organizate în industrie de companiile aeriene – indiferent dacă a fost campania „FlyShe” pentru a obține mai multe materiale educaționale în școli sau inițiativa Amy Johnson a EasyJet de a recruta mai mult femei-piloți – și am observat pasiunea oamenilor care lucrează în acest sector.
Pentru a privi în prezent, pandemia a adus fără îndoială provocări incredibile acestei industrii, dar ambițiile care existau înainte de criză, o forță de muncă incluzivă și un viitor durabil rămân mai puternice ca niciodată.„