fbpx Noile condiții de intrare în Cipru: izolare 14 zile și testare de COVID-19

Noile condiții de intrare în Cipru: izolare 14 zile și testare de COVID-19

1 142
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Pe fondul creșterii incidenței cazurilor de COVID-19, în perioada 10 ianuarie, ora 5.00 – 31 ianuarie 2021, orele 23:59, se aplică noi restricții pe teritoriul național (carantină/lockdown).

În perioada 15 ianuarie 2021 – 28 februarie 2021, condițiile de călătorie din 56 de state înspre Republica Cipru vor trece printr-o perioadă de tranziție, când includerea statelor în categoriile A, B sau C va fi înlocuită cu repartizarea acestora în categoriile verde, portocalie, roșie sau gri, conform standardelor ECDC. Plasarea într-una din aceste categorii se va realiza pe baza situației epidemiologice din fiecare stat, evaluare care va fi efectuată în continuare pe baza criteriilor dispuse de autoritățile cipriote.

Începând cu data de 1 martie 2021, se va renunța la categoria gri, iar gruparea celor 56 de state se va face prioritar pe baza evaluărilor ECDC. În cazul în care un stat nu este inclus pe lista ECDC, situația acestuia va fi evaluată separat de către autoritățile cipriote.

În funcție de categorie, noile condiții de intrare în Republica Cipru sunt următoarele:

Condiții de intrareVerdePortocalieRoșieGri
Completarea formularului Flight Pass cu 24 ore înainte de plecareDaDaDaDa
Test molecular tip PCR cu 72 ore înainte de plecareNuDaDaDa
Test molecular tip PCR la sosireNuNuDaNu
Plasarea în autoizolare pentru 14 zileNuNuNuDa
Testare aleatorie la sosire (costurile fiind suportate de autoritățile cipriote)DaDaDaDa

Condițiile aplicabile cetățenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru

Condițiile aplicabile cetățenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru sunt stabilite în funcție de statele de proveniență, acestea fiind clasificate pe trei categorii, respectiv:

categoria A (pentru care nu se solicită prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 și nici autoizolare la domiciliu pentru 14 zile): state membre UE și/sau din spațiul Schengen: nu este cazul, state terțe: Australia, Japonia, Noua Zeelandă, Republica Coreea, Singapore, Thailanda.

categoria B (state considerate cu risc mediu, pentru care este obligatorie prezentarea unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu 72 ore anterior călătoriei): state membre UE și/sau din spațiul Schengen: Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Norvegia,  Suedia; alte state europene: Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord; state mici europene: San Marino, Vatican; state terțe: Republica Populară Chineză, Rwanda, Serbia, Uruguay.   

categoria C: state membre UE și/sau din spațiul Schengen: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Elveția, Franța, Irlanda, Islanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Olanda, Cehia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Ungaria; state mici europene:  Andorra, Monaco; state terțe: Algeria, Maroc, Muntenegru. Accesul este permis numai anumitor categorii de persoane (nu și turiștilor).

Toate persoanele care intră în Republica Cipru trebuie să prezinte o autorizație de călătorie

Toate persoanele care intră în Republica Cipru trebuie să prezinte o autorizație de călătorie, completată cu 24 de ore anterior deplasării, obținută prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy. Autorizația presupune completarea electronică a unui chestionar COVID-19 și introducerea datelor de zbor.

Pasagerii din statele încadrate la categoria C sunt obligați să rămână în autoizolare, la domiciliul declarat, timp de 14 zile și să efectueze, pe cheltuială proprie, un nou test molecular tip RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 cu 48 ore înainte de expirarea perioadei de autoizolare. Prețul maxim perceput pentru efectuarea testului este de 85 euro. Rezultatul testului trebuie transmis la adresa de e-mail [email protected]Se poate ieși din autoizolare doar dacă rezultatul testului este negativ. 

Pasagerii care provin din state incluse în categoria C nu pot călători în Republica Cipru în scop turistic.

Măsura de plasare efectivă a României în categoria C a intrat în vigoare la data de 23 iulie 2020.

1 comentariu
  1. […] Noile condiții de intrare în Cipru: izolare 14 zile și testare de COVID-19 […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.