fbpx Noi măsuri adoptate de Turcia: fără test COVID-19 pentru tranzitul aerian

Noi măsuri adoptate de Turcia: fără test COVID-19 pentru tranzitul aerian

0 1.003
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

În continuarea informațiilor transmise la data de 29 decembrie 2020 cu privire la măsurile adoptate de autoritățile Republicii Turcia în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile turce au transmis noi informații referitoare la regimul condițiilor de călătorie în acest stat.

Nu se cere test negativ de COVID-19 pentru tranzitul aerian

Astfel, începând cu data de 31 decembrie 2020, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care vor tranzita teritoriul Republicii Turcia pe cale aeriană, sunt exceptate de la obligativitatea prezentării la îmbarcarea în aeronavă a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Persoanele care tranzitează Republica Turcia pe cale rutieră, feroviară sau maritimă trebuie să prezinte, în continuare, autorităților vamale turce, la intrarea în țară, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Republica Turcia. 

Se aplică carantina de 10 zile pentru cei ce vor dori să călătorească în Turcia fără test

În situația în care călătorii nu sunt în măsură să prezinte rezultatul testului, conform solicitării adresate de către autoritățile turce, aceștia pot intra pe teritoriul Republicii Turcia, cu mențiunea că li se va aplica măsura carantinei pe o perioadă de 10 zile, la adresa de cazare declarată (locuință, hotel etc.).

Persoanele care nu dețin un loc de cazare unde să poată efectua perioada de carantină prevăzută de legislația turcă vor fi redirecționate pentru efectuarea carantinei instituționalizate timp de 10 zile, în centre special amenajate aparținând Direcțiilor de Sănătate Publică turce.

În a 7-a zi de carantină, persoanele în cauză se pot deplasa pentru a efectua un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar dacă rezultatul testului este negativ, măsura carantinei se suspendă.

Totodată, potrivit acelorași informații comunicate de către autoritățile turce, sunt exceptați de la măsura prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, precum și de la măsura carantinării, copiii cu vârsta sub 6 ani, membrii personalului navigant, șoferii de tir, transportatorii și marinarii, inclusiv cei aflați în tranzit.

Toate celelalte măsuri comunicate anterior rămân în vigoare până la data de 1 martie 2021.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.