fbpx Noile condiții de intrare în Italia, valabile până pe 5 martie 2021

Noile condiții de intrare în Italia, valabile până pe 5 martie 2021

3 7.589
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

La data de 14 ianuarie 2021, a fost emis un nou decret al Președintelui Consiliului de Miniștri, care se aplică în perioada 16.01.2021 – 05.03.2021.

Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Noile măsuri de intrare în Italia

În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile. Având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.

Sunt exceptate de la măsurile menționate anterio

Sunt exceptate de la măsurile menționate anterior următoarele categorii de persoane, cu condiția să nu prezinte simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la sosirea în Italia:

 • echipaje ale mijloacelor de transport;
 • personal navigant;
 • persoanele care se deplasează dinspre și către statele și teritoriile menționate în lista A (San Marino, Sfântul Scaun) din anexa 20 a decretului;
 • persoanele care intră în Italia pentru motive de muncă reglementate de protocoale speciale de siguranță, aprobate de autoritatea sanitară competentă;
 • persoanele care intră în Italia în scopul șederii de scurtă durată (până la 120 de ore în total) din motive de muncă, sănătate sau urgență absolută, cu obligația de a părăsi teritoriul național la expirarea termenului sau, în caz contrar, de a se supune măsurilor de autoizolare și supraveghere sanitară;
 • persoanele care intră în Italia în scopul tranzitului pentru o durată de maximum 36 de ore cu un mijloc de transport privat, cu obligația de a părăsi teritoriul național la expirarea termenului sau, în caz contrar, de a se supune măsurilor de autoizolare și supraveghere sanitară;
 • lucrătorii transfrontalieri care intră și ies pentru a merge la muncă și pentru a se întoarce acasă;

Sunt exceptate de la măsurile menționate mai sus inclusiv persoanele care intră pe teritoriul italian prin intermediul zborurilor „COVID-tested”, în conformitate cu ordonanțele Ministrului sănătății din 23 noiembrie 2020, cu modificările ulterioare.

Declarația pe propria răspundere

Orice persoană care sosește în Italia este obligată să prezinte transportatorului sau autorităților italiene abilitate o declarație pe proprie răspundere, cu indicarea clară a următoarelor elemente:

 • statele și teritoriile străine în care persoana s-a aflat sau pe care le-a tranzitat în cele 14 zile anterioare intrării în Italia;
 • motivele deplasării, în cazul intrării din statele sau teritoriile indicate în lista E din anexa 20;
 • în cazul șederii sau tranzitului, în cele 14 zile anterioare intrării în Italia, într-unul sau mai multe state și teritorii indicate în listele D, E din anexa 20 a Decretului adoptat la data 4 decembrie 2020: adresa completă a locuinței sau reședinței în Italia unde se va efectua perioada de supraveghere sanitară și autoizolare, mijlocul de transport privat care va fi utilizat pentru a ajunge la locul menționat sau, exclusiv în cazul intrării în Italia cu un mijloc de transport aerian cu caracter regulat, următorul mijloc de transport aerian cu caracter regulat a cărui utilizare este prevăzută pentru a ajunge la destinația finală și codul de identificare al biletului de călătorie, un număr de telefon (poate fi și mobil), la care pot fi primite comunicările pe întreaga durată a perioadei de supraveghere sanitară și de autoizolare.

Restricții de intrare în Italiei:

Prin Ordonanța Ministerului Sănătății din 16.01.2021, în vigoare până la 31.01.2021, au fost interzise cursele aeriene din/spre Brazilia. Textul prevede interzicerea intrării pe teritoriul național a persoanelor care s-au aflat sau au tranzitat Brazilia în ultimele 14 zile.

De asemenea, persoanele care se regăsesc deja pe teritoriul italian și care s-au aflat sau au tranzitat Brazilia în cele 14 zile anterioare intrării in vigoare a Ordonanței, chiar dacă sunt asimptomatice, sunt obligate să comunice de îndată sosirea pe teritoriul italian Departamentului de Prevenire din cadrul Autorității sanitare competente teritorial și să se supună testării (test molecular sau de captură antigen, de tip tampon).

Până la data de 5 martie 2021, persoanele care efectuează deplasări în/din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se vor supune reglementărilor prevăzute pentru statele aflate pe lista E din anexa 20 a decretului Președintelui Consiliului de Miniștri din 14.01.2021.

Persoanele aflate în această situație, chiar dacă sunt asimptomatice, sunt obligate să efectueze izolarea la domiciliu, să comunice de îndată sosirea pe teritoriul italian Departamentului de Prevenire din cadrul Autorității sanitare competente teritorial și să se supună testării (test molecular sau de captură antigen, de tip tampon).

Este interzisă intrarea în Italia pentru persoanele care, în cele 14 zile anterioare sosirii, s-au aflat în sau au tranzitat statele din lista E din anexa 20 a decretului din 4.12.2020.

Înainte de a efectua o călătorie în străinătate, se recomandă verificarea regulilor stabilite în țara de destinație și în eventualele țări de tranzit.

3 Comentarii
 1. […] Noile măsuri de intrare în Italia: prezentarea unui test negativ de tip molecular sau… […]

 2. Irina Butoi says

  Nu înțeleg! Se adauga măsură testului? Rămâne și carantina de 14 zile? Sau cum?

  1. Sorin Rusi says

   Pai cititi cu atentie. Exista si niste date pe acolo

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.