Update 13 octombrie: Lista tarilor din Europa care nu aplica restrictii pentru Romania și nici România nu aplică restricții acestor țări.

Update 13 octombrie: Lista tarilor din Europa care nu aplica restrictii pentru Romania și nici România nu aplică restricții acestor țări.

6 72.376
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Dacă vreți să vă planificați o vacanță prin Europa, luați în calcul lista țărilor europene menționată mai jos. Spre multe dintre ele există zboruri directe din România. Spre altele puteți alege și calea terestră sau cu escală prin alte țări din Europa.

Lista tarilor din Europa, fara restrictii pentru Romania si recriproca

Ucraina

Update 13.10.2020Ucraina nu se mai afla pe lista galbena a Romaniei. Deci puteți călători în Ucraina fără restricții și fără emoția carantinării la întoarcere.

 • În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, România se află pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – categoria verde. 
 • Persoanele care au drept de intrare în Ucraina și sosesc dintr-un stat aflat în categoria verde, inclusiv România, pot intra pe teritoriul Ucrainei fără a mai fi nevoiți să efectueze perioada de carantină sau de autoizolare.

Albania

Update 13.10.2020 – Cetățenii români pot efectua deplasări între Albania și România, pe cale terestră, tranzitând Macedonia de Nord, Serbia și Bulgaria.

 • În conformitate cu deciziile adoptate de către guvernul elen, frontiera terestră dintre Albania și Grecia este deschisă doar în punctele de trecere Kakavija și Kapshtica. Punctele de trecere a frontierei Tre Urat din Përmet și Qafë Botë din Saranda sunt închise dinspre partea greacă. Prin aceste puncte nu este permisă tranzitarea.
 • Persoanele care doresc să se deplaseze în Albania și optează pentru tranzitarea Greciei, sunt obligate să respecte condițiile de intrare stabilite de către autoritățile elene. Detalii suplimentare: http://www.mae.ro/node/51914

Bulgaria

Update 13.10.2020 – Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care sosesc din România. Nu există obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile și nici obligativitatea prezentării rezultatului unui test molecular negativ (tip PCR) pentru cetățenii români care sosesc din România.

Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria (indiferent de destinație).

Croația

Update 13.10.2020 – Conform deciziei Autorității Naționale de Protecție Civilă, începând cu 1 iulie 2020, intrarea în Republica Croația este permisă, fără restricții, cetățenilor statelor membre UE, inclusiv cetățeni români, statelor Schengen, statelor Schengen asociate și membrilor familiilor acestora, cetățenilor țărilor terțe care sunt rezidenți pe termen lung în conformitate cu Directiva 2003/109/CE, persoanelor care au dreptul de ședere în conformitate cu alte directive ale UE sau legislația națională sau care au vize naționale pe termen lung.

Aceste persoane nu sunt supuse măsurii de autoizolare. Pentru persoanele sus menționate nu există obligativitatea prezentării unui test PCR pentru Covid-19.

Portugalia

Update 13.10.2020 – Partea continentală a Portugaliei nu impune restricții de călătorie celor ce călătoresc din România. Însă dacă punctul final este una din insulele Madeira și Azore, atunci pasagerul trebuie să prezinte testul negativ de COVID-19, nu mai vechi de 72 de ore sau să accepte testarea în aeroportul de destinație.

Zborurile sunt operaționale între Portugalia și România. Nu există restricții pentru cei ce doresc să călătorească din Portugalia spre România.

✅Polonia

Update 13.10.2020  – Autoritățile Republicii Polone au decis că, începând cu data de 16 septembrie 2020, pot fi reluate zborurile dintre Polonia și România.

 • În cursul zilei de 28 septembrie 2020, autoritățile Republicii Polone au decis că zborurile regulate de călători pe ruta România-Polonia vor continua fără restricții. Măsura adoptată de către autoritățile de la Varșovia este valabilă până la data de 13 octombrie 2020. Această decizie a fost luată în contextul actualizării de către autoritățile polone a condițiilor pentru operarea zborurilor internaționale în contextul pandemiei de COVID-19.
 • Persoanele care călătoresc în Republica Polonă dintr-un stat membru UE, precum şi din Regatul Norvegiei, Confederația Elvețiană, Republica Islanda şi Principatul Liechtenstein, pot intra în acest stat fără restricții sau măsuri speciale precum carantină obligatorie/autoizolare.
 • La punctele de frontieră Schengen (cu Republica Federală Germania, Republica Cehă, Republica Slovacă şi Republica Lituania), sunt efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie.

Suedia

Update 13.10.2020

 • Nu se aplică restricții de intrare cetățenilor români.
 • Nu sunt impuse măsuri obligatorii de carantinare sau izolare.
 • Au fost suspendate toate intrările care nu sunt necesare pe teritoriul Suediei pentru cetățenii țărilor din afara Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE), Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și Elveției, care ar dori să intre în Suedia din respectivele state. Măsura este valabilă până la data de 31 octombrie 2020 și nu include un grup de 10 state terțe. Detalii despre statele și categoriile de persoane exceptate se regăsesc aici.

Turcia

Update 13.10.2020 – Începând cu data de 11 iunie 2020, a fost ridicată măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime și a obligativității efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Turcia.

Astfel, cu excepția interdicției impuse cetățenilor turci și cetățenilor străini de a intra, respectiv de a ieși pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricții de intrare/ieșire pe cale aeriană/maritimă și rutieră impuse tuturor cetățenilor turci și străini sunt anulate.

La intrarea în Turcia vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor turci și străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sănătății va dispune măsurile necesare.

Însă nu este exclus ca aceste state să schimbe statusul pentru România și să apară restricții de călătorie în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. Sau chiar România să impună restricții acestora state. Dar în prezent, sunt singurele care încă permit călătorii fără restricții, chiar și în scop turistic. Nu vă cer teste negative de COVID-19 și nici nu intrați în izolare.

Noi vom continua să monitorizăm reacțiile statelor din EUROPA la pandemia de COVID-19 și vom reveni cu actualizări atunci când vor exista noutăți.

6 Comentarii
 1. Eu says

  Ce relevanta are acest articol , daca in momentul in care dai pe Tarile de jos de exemplu , articolul atasat este din 9 iulie 🤷🏻‍♀️

  1. Sorin Rusi says

   Pentru ca este valabil si acum pentru Romania! Are acuratete 100%. Cand vor aparea modificari, le vom anunta si vom actualiza inforamtiile.

 2. La says

  Ce informatii aveti despre Belgia?

 3. […] De menționat faptul că Franța este una dintre puținele țări europene care NU au impus reguli și restricții de călătorie pentru cei ce călătoresc di…. […]

 4. […] Wizz Air ne confirmă destinațiile spre care putem călători fără restricții, evident cu zboruri Wizz Air. Totodată, ne confirmă și lista țărilor europene cu restricții […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.