fbpx Lista tarilor din Europa unde puteti calatori fara restrictii

Lista tarilor din Europa unde puteti calatori fara restrictii

22 204.243
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Update 19 februarie 2021: Lista galbena a României a fost actualizata pe 19 februarie 2021. Germania a ieșit de pe lista galbenă, în schimb a intrat Iordania.

Update 8 februarie 2021: Am actualizat lista țărilor europene fără restricții aplicate pentru România. Din păcate, această listă e tot mai scurtă și posibil ca în scurt timp să rămână fără țări. În această perioadă ar fi bine să nu vă aventurați în călătorii neesențiale prin Europa.

Update 28 decembrie 2020: Pandemia de COVID-19 este dinamică în Europa și în întreaga lume. Unele țări impun restricții de călătorie, altele ridică restricțiile. Dacă sunteți dornici de a călători, este bine să știți ce țări sunt deschise pentru cei ce călătoresc din România, fără obligații la dus. La retur, în funcție de lista galbenă a României, se poate impune carantina / izolarea.

Lista tarilor din Europa, fara restrictii pentru Romania si recriproca

Albania

Cetățenii români pot efectua deplasări între Albania și România, pe cale terestră, tranzitând Macedonia de Nord, Serbia și Bulgaria. Accesul tuturor cetățenilor străini este din nou permis pe întreg teritoriul Republicii Albania.

*România impune carantina de 14 zile pentru cei ce călătoresc din Albania.

Republica Moldova

România NU mai este clasificată ca zonă roșie, fiind plasată în zona verde. Se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor care vin din statele clasificate ca zonă verde.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din statele clasificate ca zonă verde nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile. În cazul în care punctul de pornire este situat într-un stat clasificat ca zonă verde, iar în timpul călătoriei a fost tranzitat un stat clasificat ca zonă roșie, inclusiv tranzit aeroportuar, atunci persoana este considerată ca sosind din zona roşie, trebuie să completeze fişa epidemiologică şi este obligată să respecte regimul de autoizolare de 14 zile.

*România impune carantina de 10 / 14 zile pentru cei ce călătoresc din Republica Moldova

Însă nu este exclus ca aceste state să schimbe statusul pentru România și să apară restricții de călătorie în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. România poate aplica anumite restricții celor ce călătoresc din aceste state.

Vom continua să monitorizăm restricțiile statelor din EUROPA la pandemia de COVID-19 și vom reveni cu actualizări atunci când vor exista noutăți.

22 Comentarii
 1. Eu says

  Ce relevanta are acest articol , daca in momentul in care dai pe Tarile de jos de exemplu , articolul atasat este din 9 iulie 🤷🏻‍♀️

  1. Sorin Rusi says

   Pentru ca este valabil si acum pentru Romania! Are acuratete 100%. Cand vor aparea modificari, le vom anunta si vom actualiza inforamtiile.

 2. La says

  Ce informatii aveti despre Belgia?

 3. Petrica says

  Dacă se poate călători înLisabona fără test, răspuns urgent va rog

  1. Sorin Rusi says
 4. Giani says

  Se impune carantina in Romania daca de calatoreste din Canada?

  1. Sorin Rusi says

   Canada nu e pe lista galbena a Romaniei, deci nu se impune

 5. Maria Bozoi says

  Buna ziua , eu dacă plec săptămâna viitoare din Anglia in România, care sunt restricțiile acum?

  1. Sorin Rusi says

   Acum se cere test PCR sau antigen COVID-19 negativ si se baga in autoizolare pentru 14 zile.

 6. Ion Gheorghiu says

  Buna ziua .vreau sa plec din Romania in Anglia,care sunt conditiile ?

  1. Sorin Rusi says

   Persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord sau Insula Jersey venind din România sau din oricare alt stat (cu excepția Irlandei și Insulelor Man, Jersey și Guernsey), sunt obligate să se autoizoleze timp de 10 zile. Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a renunțat la lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie (travel corridors).
   Toți pasagerii care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția sau Irlanda de Nord din străinătate trebuie să prezinte, inclusiv la îmbarcarea în trenuri, feriboturi sau aeronave, un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 3 zile anterior sosirii.

 7. Adriana says

  La sfârșitul lunii Februarie as vrea sa plec din Olanda spre România , cu avionul . Țin sa Menționez ca lucrez in domeniul maritim . Am nevoie de ceva ?

  1. Sorin Rusi says

   Daca intrati la exceptiile adoptate de Romania, atunci nu aveti nevoie de nimic. Daca nu va incadrati la exceptii si nu aveti acte doveditoare, atunci test + carantina. Asta raportat la ce reguli sunt acum si la faptul ca Olanda e pe lista galbena. Daca se schimba ceva pana la final de februarie, atunci vor fi alte reguli.

 8. Adriana says

  Am CCR ul . Trebuie sa îl prezint la imbarcare . Nu ? Mulțumesc mult ptr răspuns .

  1. Sorin Rusi says

   Ce e CCR?

 9. Amaritei Florin says

  Salutare ! Vreau sa calatoresc in Romania din Belgia pentru 48 ore . Ce restrictii se impun ? Multumesc !

  1. Sorin Rusi says

   Test COVID-19 negativ prezentat la debutul calatoriei

 10. Bacila ervin says

  Buna ziua daca plec din anglia in romania ce trebe sa fac sí cand vin inapoi ce se intapla

  1. Sorin Rusi says

   Test COVID-19 negativ si carantina la intrarea in Romania. La retur, test COVID-19 si carantina plus dubla testare in carantina.

 11. Teodora says

  Daca avem vaccin facut ,de ce se cere test molecular sa avem in aeroport ? Si in ultimul decret scrie clar :cine are facut vaccin cu amandoua dose nu mai are nevoie de teste o carantina .

  1. Sorin Rusi says

   Pentru ca momentan astea sunt regulile. Daca nu va incadrati la exceptie…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.