fbpx UPDATE 28 decembrie: Lista tarilor din Europa unde puteti calatori fara restrictii

UPDATE 28 decembrie: Lista tarilor din Europa unde puteti calatori fara restrictii

10 117.505
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Update 28 decembrie 2020: Pandemia de COVID-19 este dinamică în Europa și în întreaga lume. Unele țări impun restricții de călătorie, altele ridică restricțiile. Dacă sunteți dornici de a călători, este bine să știți ce țări sunt deschise pentru cei ce călătoresc din România, fără obligații la dus. La retur, în funcție de lista galbenă a României, se poate impune carantina / izolarea.

Lista tarilor din Europa, fara restrictii pentru Romania si recriproca

Luxemburg

Update 28.12.2020

 • Nu există restricții de intrare pe teritoriul acestui stat.
 • Nu este instituită măsura carantinării/izolării pentru persoanele care intră în Luxemburg și nu se aplică măsura prezentării unui test pentru COVID-19.
 • Compania aeriana LuxAir a introdus obligativitatea completării de către pasageri a unei declaraţii privind starea de sănătate. Formularul/Notification sur l’etat de santé avant l’embarquement poate fi accesat la următorul link: https://www.luxair.lu/fr/offres/travel-safe-clean

*România IMPUNE carantina de 14 zile pentru cei ce călătoresc din Luxemburg.

Franța

Update 28.12.2020Pentru cetățenii români, care călătoresc din România în Franța, nu sunt restricții de intrare. Fără a fi obligatoriu, se recomandă totuși insistent ca persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc din state clasate în zona roșie, portocalie sau gri să efectueze un test pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, să se izoleze în așteptarea rezultatului, iar în caz de rezultat pozitiv să prelungească izolarea și să contacteze un medic.

*România NU impune restricții celor ce călătoresc din Franța.

Elveția

Update 28.12.2020 – Începând cu 29 octombrie 2020, România a fost eliminată de pe lista statelor/regiunilor cu grad ridicat de risc epidemiologic. În prezent, nu există nici o restricție de intrare pe teritoriul Confederației Elvețiene pentru persoanele care sosesc din România și care nu s-au aflat pe parcursul ultimelor 14 zile, pentru mai mult de 24 de ore, pe teritoriul unui stat/regiune cu grad ridicat de risc epidemiologic.

*România IMPUNE carantina de 14 zile pentru cei ce călătoresc din Elveția.

Albania

Update 28.12.2020 – Cetățenii români pot efectua deplasări între Albania și România, pe cale terestră, tranzitând Macedonia de Nord, Serbia și Bulgaria.

 • Cetățenii români pot efectua deplasări între Albania și România, pe cale terestră, tranzitând Macedonia de Nord, Serbia și Bulgaria.
 • În conformitate cu deciziile adoptate de către guvernul elen, frontiera terestră dintre Albania și Republica Elenă este deschisă doar în punctele de trecere Kakavija și Kapshtica.
 • Persoanele care doresc să se deplaseze în Albania și optează pentru tranzitarea Republicii Elene, sunt obligate să respecte condițiile de intrare stabilite de către autoritățile elene. Detalii suplimentare: http://www.mae.ro/node/51914.
 • Circulația vehiculelor de transport marfă se desfășoară normal, atât la intrarea, cât și la ieșirea din Republica Albania; conducătorii de camioane trebuie să completeze formularul online.
 • Punctele de trecere a frontierei Tre Urat din Përmet și Qafë Botë din Saranda sunt închise dinspre partea greacă. Prin aceste puncte nu este permisă tranzitarea.

*România NU impune restricții celor ce călătoresc din Albania.

Bulgaria

Update 28.12.2020 – Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care sosesc din România. Nu există obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile și nici obligativitatea prezentării rezultatului unui test molecular negativ (tip PCR) pentru cetățenii români care sosesc din România.

Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria (indiferent de destinație).

*România IMPUNE carantina pentru cei ce călătoresc din Bulgaria.

Suedia

Update 28.12.2020

 • Nu se aplică restricții de intrare cetățenilor români.
 • Nu sunt impuse măsuri obligatorii de carantinare sau izolare.
 • Au fost suspendate toate intrările care nu sunt necesare pe teritoriul Suediei pentru cetățenii țărilor din afara Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE), Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și Elveției, care ar dori să intre în Suedia din respectivele state. Măsura este valabilă până la data de 31 octombrie 2020 și nu include un grup de 10 state terțe. Detalii despre statele și categoriile de persoane exceptate se regăsesc aici.

*România IMPUNE carantina pentru cei ce călătoresc din Suedia.

Lituania

Update 28.12.2020 – În prezent, numărul de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 poziționează atât România, cât și Lituania pe lista statelor aflate în zona roșie.

Deoarece Lituania a fost inclusă pe lista statelor aflate în zona roșie, iar situația epidemiologică din România este mai bună în ceea ce privește incidența numărului de infectări din ultimele 2 săptămâni la 100.000 de locuitori, cetățenii români care sosesc în Lituania nu mai trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile sau să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării în acest stat.

*România IMPUNE carantina pentru cei ce călătoresc din Lituania.

Însă nu este exclus ca aceste state să schimbe statusul pentru România și să apară restricții de călătorie în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. România poate aplica anumite restricții celor ce călătoresc din aceste state.

Vom continua să monitorizăm reacțiile statelor din EUROPA la pandemia de COVID-19 și vom reveni cu actualizări atunci când vor exista noutăți.

10 Comentarii
 1. Eu says

  Ce relevanta are acest articol , daca in momentul in care dai pe Tarile de jos de exemplu , articolul atasat este din 9 iulie 🤷🏻‍♀️

  1. Sorin Rusi says

   Pentru ca este valabil si acum pentru Romania! Are acuratete 100%. Cand vor aparea modificari, le vom anunta si vom actualiza inforamtiile.

 2. La says

  Ce informatii aveti despre Belgia?

 3. […] De menționat faptul că Franța este una dintre puținele țări europene care NU au impus reguli și restricții de călătorie pentru cei ce călătoresc di…. […]

 4. […] Wizz Air ne confirmă destinațiile spre care putem călători fără restricții, evident cu zboruri Wizz Air. Totodată, ne confirmă și lista țărilor europene cu restricții […]

 5. Petrica says

  Dacă se poate călători înLisabona fără test, răspuns urgent va rog

  1. Sorin Rusi says
 6. Giani says

  Se impune carantina in Romania daca de calatoreste din Canada?

  1. Sorin Rusi says

   Canada nu e pe lista galbena a Romaniei, deci nu se impune

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.