blank

La ce să fiți atenți când alegeți o platformă de rezervare bilete de avion online!

0 603

Nu mai e un secret faptul că zburăm frecvent de peste 10 ani. Poate nu am călătorit în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii și cu siguranță mai avem mult până când vom reuși să vizităm toate țările și teritoriile lumii, dar am zburat frecvent spre diferite destinații de city break din Europa, spre destinații de vacanță, au fost și călătorii în scop de business.

În tot acest timp am reușit să adunăm suficientă experiență în a găsi cele mai convenabile zboruri sau cele mai ieftine bilete de avion. Nu există un secret sau un skill special pentru a face acest lucru, ci doar foarte multă documentare și informație filtrată.

În prezent, majoritatea călătorilor nu au răbdarea sau dorința să caute cele mai bune prețuri, de multe ori acționând la impuls și în funcție de experiențele anterioare. Sunt oameni care călătoresc de 2-3 ori pe an și sunt interesați să ajungă rapid din punctul A în punctul B. Însă, cu singuranță, sunt și călători care au făcut din asta un scop și doresc să zboare cât mai mult, să descopere lumea.

Platformele de rezervări bilete avion

Indiferent din care categorie faceți parte, în acest articol vreau să vin cu o serie de recomandări și sfaturi despre când și cum să folosim platformele de rezervare bilete de avion, altele față de cele ale companiilor aeriene.

Evident, atunci când vorbim de rute europene, cei mai mulți dintre noi mergem pe site-urile companiilor aeriene și alegem zborul direct la cel mai bun preț pentru data călătoriei noastre. E cel mai simplu mod! Nu vrem bătăi de cap, ne-am urcat în avion și ajungem la destinație în doar câteva ore.

Însă ce facem dacă nu avem zboruri directe spre destinația dorită? Suntem obligați într-un fel să călătorim cu escală, doar că de cele mai multe ori combinațiile de zbor sunt la companiile full-service și prețurile nu sunt cele mai bune. Poate ne-ar ajuta o combinație de zboruri între low-cost și full-service sau între zboruri low-cost ale diferitelor companii, lucru care nu se întâmplă în mod normal. Aici intră în scenă aceste platforme de rezervări bilete de avion și site-urile agențiilor online de turism.

Combinarea zborurilor low-cost sau low-cost și full-service

Aflați că sunt platforme unde puteți să rezervați bilete de avion combinate, ceea ce vă ajută să economisiți bani și timp. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care noi recomandăm să folosiți site-urile OTA (Online Travel Agency (OTA) sau alte site-uri de rezervare bilete de avion, iar una dintre platforme este .

Am făcut o căutare pe zbor24.ro pentru un zbor București – Toulouse (o frumoasă destinație de city break plus fabrică și bază Airbus), rută care nu e acoperită cu zbor direct din România. Am primit foarte multe combinații de zboruri, unele mai ieftine, altele mai convenabile ca timp, operate de tot felul de companii aeriene. Cea mai ieftină combinație pentru datele mele este la puțin peste 110 de euro și ar trebui să zbor București – Bruxelles – Toulouse dus-întors cu RYANAIR și Wizz Air. Mă ajută platforma în a economisi timp și bani? Cu siguranță! Dintr-un search am găsit combinația cea mai ieftină.

*Mare atenție și la escale, să fie suficient de mari ca să aveți timă să refaceți procedura de verificare și control pentru următorul zbor, acolo unde e cazul.

Suport clienți

Însă, nu e singurul criteriu după care ne ghidăm când alegem o astfel de platformă. Trebuie să fim atenți la termenele și condițiile de rezervare, ce se întâmplă la escală, cum putem să călătorim fără a exista riscul de a pierde unul dintre segmente etc. Iar aici avem nevoie inclusiv de un suport din partea platformei.

Avem nevoie de suport din faza de rezervare și până ajungem la destinație, cel puțin atunci când întâmpinăm o problemă pe durata călătoriei sau în procesul de rezervare. Sunt situații neprevăzute pe durata călătoriei, pierdem conexiunea din varii motive și nu știm ce să facem. Avem nevoie de acest suport!

Deci un alt criteriu în agelerea unei site de rezervări bilete avion este acela ca platforma să ofere suport tehnic și relații cu clienți 24/7 online și la telefon. Sunt platforme care oferă acest sprijin, dar sunt și altele care nu o fac. În cazul zbor24, se oferă suport online și telefonic non-stop. Cezar a cunoscut echipa zbor24, una numeroasă și cu oameni pregătiți pentru a soluționa eventualele probleme legate de zbor.

Procesul de rambursare

Un alt criteriu important este acela ce ține strict de tranzacții. Avem o problemă, nu mai vrem să călătorim sau compania aeriană a anulat zborul, ce facem? Este important să avem sprijinul în procesul de rambursare al banilor. De multe ori fugim de intermediari, dar sunt cazuri când avem nevoie de ei pentru că altfel nu răzbatem.

Alte servicii benefice pentru călătoria noastră

Într-o piață concurențială, cu foarte multe site-uri și platforme OTA, diferența o mai fac și serviciile conexe. Dacă am selectat mai multe platforme care îndeplinesc criteriile de mai sus, probabil decizia finală o voi lua în funcție de o bonusare sau de un serviciu extra pe care noi îl considerăm esențial.

Unele oferă suport pentru check-in online, așa cum o face și zbor24. Altele oferă un sistem de bonusare și fidelizare. Sunt cazuri când puteți obține o reducere la cazare sau la alte serviciul de transfer. Toate aceste detalii pot face diferența.

În concluzie, o agenție online de travel sau o platformă de rezervare trebuie să poată oferi suport tehnic oricând apar probleme legat de zbor; să ofere combinații de zbor cât mai variate și avantajoase (eviden în funcție de zborurile existente), să ofere suport cu privire la tranzacții – plăți / rambursări și, de ce nu, chiar servicii conexe de ajutor pentru pasageri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.