Începe să curgă mierea electorală: linia de metrou M6 București – Aeroport Otopeni, scosă de la naftalină!
A început campania electorală la nivel național. În doar câteva săptămâni au fost anunțate sute de proiecte de infrastructură, mii de promisiuni și zero perspective realistice în realizarea acestsora. Dincolo de autostrăzile mult promise, Sorin Grindeanu a anunțat că a fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția unui nou sector al liniei de metrou M6. care va asigura legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă.
Declarația dată de Sorin Grindeanu
Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii Tokyo – Aeroport Otopeni a fost atribuit unei Asocieri de constructori și proiectanți din Turcia. Contractul are o valoare de 1,27 miliarde de lei (fără TVA). Finanțarea contractului este asigurată din fonduri de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile, iar lucrările sunt programate să dureze 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere.
Lotul 1.2 (Tokyo – Aeroport Otopeni) al Magistralei 6 va avea o lungime de 7,6 km. Vor fi realizate 6 stații de metrou: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni. După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou și va asigura legătura între actuala stație de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni.
Întreaga Magistrală 6 a metroului bucureștean va avea o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou.

Cine crede acestă declarație ori e deconectat de la realitatea din România, ori nu știe subiectul, ori e naiv! Poate vă întrebați de ce această magistrală nu este realizată cu fonduri europene. Răspunsul e simplu: UE a spus că proiectul e prost și nu merită finanțare pentru că această linie de metrou nu-și va amortiza cheltuiala nici în 50 de ani, în modul în care a fost proiectată. În realitate, proiectul chiar e prost, iar acum e doar o campanie de imagine pentru că se apropie alegerile din 2024.
Despre timpii de execuție nici nu se poate discuta. Probabil nepoții nepoților noștri vor circula cu metroul între București și Aeroportul Otopeni. Dacă săpăm puțin mai adânc în problemă, M6 de fapt se vrea a fi construită cu fondurile de la M4, o altă linie de metrou eșuată din ograda Grindeanu. Doar că noua magistrală de metrou din București, traseul M4 Gara de Nord – Gara Progresul, nu a fost inclusă în PNRR.