Încărcător Duracell USB portabil de 1800 mAh (PUC) (concurs)
Update: În unanimitate de voturi, Virgil este câştigătorul unui încărcător Duracell USB portabil de 1800 mAh. Asta ca să nu mai fie nevoit să se logheze pe alte telefoane. Şi dacă o va face, poate dă şi sign out.
Telefonul a ajuns să fie un accesoriu indispensabil. În prezent, toată lumea are cel puţin un smartphone şi mulţi dintre noi chiar două sau mai multe. Nu ştiu cum am putea rezista fără telefoane. Ne-am obişnuit să vorbim foarte mult la telefon, să navigăm pe internet, să ne jucăm, ascultăm muzică şi chiar ne uităm la filme pe smartphone-uri.
Singura problemă majoră la terminalelor mobile este bateria. Degeaba avem cel mai nou telefon dacă bateria ţine câteva ore, cel mult o zi. Plecăm de acasă cu bateria plină a telefonului şi ajungem la serviciu cu ea deja la jumătate. Dacă mai încărcăm două fotografii şi actualizăm un status pe facebook, în drum, s-a dus. Indispensabil a ajuns să fie şi încărcătorul.
Dar ce facem când plecăm în călătorii, sau când suntem nevoiţi să petrecem mai mult timp prin oraş şi nu găsim o priză unde să ne alimentăm telefonul? Soluţiile ar fi bateria de rezervă, ori o baterie externă care să ne asigure câteva ore de energie până ajungem la o priză.
În ultima vreme, am călătorit destul de mult. Am fost plecat prin ţară, dar şi peste hotare. Nu prea am ştiut cât să mă bazez pe telefoanele mele, mai ales că am folosit foarte mult internetul. Dar când îmi era lumea mai dragă, rămâneam fără baterie la telefon.
Duracell 5 Hour Travel Charger
În încercarea de a nu rămâne chiar pe zero, am avut cu mine un încărcător Duracell USB portabil de 1800 mAh, denumit şi Duracell 5 Hour Travel Charger. Producătorul spune că această baterie externă poate asigura până la 5 ore de convorbiri. Nu am nimic de obiectat şi cred în măsurătorile lor, dar smartphone-urile sunt folosite pentru mult mai multe activităţi, iar autonomia variază în funcţie de modurile de utilizare.
Încărcător Duracell de 1800 mAh
Eu am un HTC Sensation cu o baterie de 1520 mAh. Asta înseamnă că încărcătorul Duracell de 1800 mAh îmi poate încărca complet bateria telefonului şi mai rămâne ceva rezervă. Astfel pot folosi smartphone-ul câteva ore în plus. Însă, capacitatea încărcătorului Duracell nu este mereu suficientă, mai ales în condiţiile în care noile terminale au baterii de peste 2000 mAh.
Mi-a plăcut că are două porturi USB, deci pot încărca două gadgeturi simultan, atât cât se poate. Un alt avantaj notabil stă în faptul că Duracell 5 Hour Travel Charger se încarcă direct de la priză în aproximativ 2 ore. Nu recomand baterii externe cu încărcare din laptop pentru că durează o veşnicie.
Am apreciat că ştecherul este detaşabil, dar aş fi preferat mai mult un sistem rabatabil. Nu de puţine ori a trebuit să-l caut prin geantă. Încărcătorul Duracell USB portabil are şi un buton pe care apeşi şi poţi vedea starea bateriei. Când toate cele 3 becuri ale indicatorului arată culoarea verde, încărcătorul este încărcat şi gata de a fi folosit.
Duracell 5 Hour Travel Charger cu bune şi rele
Recomand Duracell 5 Hour Travel Charger pentru că poate asigura câteva ore de energie în plus pentru telefoane, tablete etc., nu cântereşte mult (92 de grame) şi nu strică să ai o baterie externă la birou, în geantă sau maşină. Conţinutul unui pachet: 1 încărcător, 1 cablu micro USB, 1 adaptor mini USB.
Însă are şi părţi mai puţin plăcute. Aşa cum am mai spus, capacitatea de 1800 mAh nu este suficientă pentru noua generaţie de smartphone-uri, dar este adevărat că tot asigură ceva energie. Nu este chiar micuţ, dimensiunile 10,5 x 2,3 x 6,5 cm făcându-l incomod de cărat în buzunar.
Preţul unui încărcător Duracell USB portabil de 1800 mAh poate varia între 120 lei şi , în funcţie de magazin.
Concurs
Dacă tot este 1 iulie, am zis să începem luna cu un concurs. Cu toţii cred că am trecut prin „momente de groază” când bateria telefonului s-a descărcat fix când aveam cea mai mare nevoie de el.
Lasă un comentariu cu povestea celui mai amuzant moment cand ai rămas fără baterie la telefon şi noi te premiem cu un încărcător Duracell USB portabil de 1800 mAh. Concursul se desfăşoară în perioada 1 iulie 2013 – 10 iulie 2013, iar câştigătorul va fi ales, pe 11 iulie, în funcţie de cât de amuzantă a fost întâmplarea. Succes!
(!) Participând la acest concurs, confirmi că ai citit și înțeles regulamentul, că ai peste 18 ani și că ești de acord să fii contactat de agentia 2activePR în numele P&G.
Recent. Așteptam un telefon de la o agenție de PR în vederea obținerii unui internship. Eram la celălalt capăt la orașului – ora 15 – mi se închide telefonul. Cartela fiind decupată (micro sim) nu o puteam băga în telefonul colegilor. Ajung acasă pe la ora 17, disperat, bag telefonul la încărcat însă acesta nu pornea de nici o culoare.
Scot vechiul telefon din cutie și îl bag la încărcat – nu dă nici acesta nici un semn iar capacul din spate părea că nu e închis bine, încerc să-l fixez și realizez că bateria se umflase (de atâta stat neîncărcată, cred).
Colegul de apartament are telefon cu sim normal.
Verific mail-ul, nimic. Mă gândeam, să sun la ei nu pot… că ce să zic „Bună ziua, sunt Xulescu, m-ați sunat cumva?”. Până la urmă am reușit să pornesc telefonul – însă nu știu nici acum de ce nu mai voia să pornească.
Acum pare amuzant, atunci n-a fost.
Am uitat o virgulă, să mi se scuze, e târziu.
Si pana la urma s-a rezolvat? Si eu am probleme cu apeluri ratate, dar bine ca exista emailul 🙂
Recent am facut cunostinta cu o fata foarte draguta , am reusit sa ma bag in vorba cu ea , toate bune si frumoase 🙂 , pana cand ea mi-a vazut telefonul in mana , m-a intrebat ce model e , i l-am aratat iar cand am indraznit sa ii cer numarul de telefon si sa il bag in agenda mi s-a terminat definitiv bateria… :)) sa intru in pamant de rusine…
Nu uitati de 1100 de la Nokia. Oricand este bun unul la casa omului 😀
Eram la facultate, la un laborator, undeva pe la orele 18-19 intr-o zi de joi. Am observat cu stupoare ca 3g-ul imi secase bateria pana la 20%. M-am mai jucat putin sa treaca timpul mai repede, asteptand cu nerabdare weekendul (pentru mine vinerea e libera). Mai ales ca prietena mea imi spusese ca imi va face o surpriza cand ajungeam. 😀
Asadar, am consumat bateria pana la 5%. Si m-am gandit, eu, ca un destept, sa il inchid, sa salvez baterie pana cand ajung la poarta. Un mic detaliu, ea are porti care se deschid din telecomanda, manual nu se poate decat daca bagi nu stiu ce cheie. Iar eu nu aveam in posesia respectiva telecomanda.
Asa ajung eu frumos la poarta, scot telefonul sa sun si… surpriza. Nu se mai aprindea. Era un fel de sistem de protectie al bateriei de care eu nu stiam. Nu mai avusesem iphone pana atunci si nu stiam ca se poate intampla asta. Ea ma astepta, eu eram nerabdator. 😀
Ce am facut a fost sa ma duc la magazinul de la colt, intr-un cartier de cu 50% rromi si sa o rog pe vanzatoare sa ma lase sa folosesc o priza (aveam incarcator in masina). Am stat 20 (douazeci) de minute cu el in priza si tot nu se aprindea. Voltajul era prea mic cu toate frigiderele alea de acolo. Asa ca am rugat-o sa imi dea 1 minut sa sun. A fost nevoie de 3 minute sa o conving.
Mi-a raspuns la al doilea apel. Mi-a deschis poarta. Eram zeu.
am rămas fără baterie câteva ore exact când s-a anunțat nefericirea de accident din Muntenegru și pentru că ai mei părinți nu mai reușesc să țină șirul călătoriilor mele s-au cam panicat când au văzut că nu răspund la telefon. deci mama ar fi recunoscătoare dacă aș avea o astfel de baterie extra 😛
Nu, nu sunt de acord ! 🙂 Nici chip de alaturat o intamplare in care ai ramas fara baterie la telefon, cu o povestire amuzanta, pentru ca oricare ar fi contextul, este ceva extrem de neplacut …
E foarte adevarat ca nu te poti baza nicodata, precis, pe energia telefonului. Nu el si nici acumulatorul in sine nu sunt de cele mai multe ori cauza.
O aplicatie, sa zicem de travel, proaspat instalata astazi iti poate da peste cap programul excursiei tale de maine, lasandu-te fara baterie si implicit, fara posibilitatea de comunicare, localizare, foto, filmat, etc. Si asta din pricina multor aplicatii -p̶e̶ ̶f̶u̶g̶a̶- insuficient dezvoltate si testate.
De nenumarate ori am intalnit aplicatii care foloseau geolocalizarea GPS insa in momentul in care inchideai aplicatia, procesul acesteia de Shut Down nu stopa si receptorul GPS. Numai caldura degajata de telefon in buzunar, dupa un anumit timp, iti dadeau de gandit.
In conditiile astea, de cele mai multe ori, nu peste mult timp telefonul incepe sa piuie a baterie descarcata.
La mine, spre exemplu, piuitul isi face simtita prezenta de la 15% ale bateriei in jos. Este momentul in care „ma transform” la propriu oriunde m-ar prinde situatia, stiind ca in scurt timp raman fara accesul la voce cu sefu’, mail @office sau SMS (nu va spun cu cine) ca sa termin pledoaria de reala necesitate a unei surse suplimentare de energie in geanta, intr-o nota vesela 🙂
Asa este, nu mereu este ceva amuzant. Dar sigur au fost si momente care v-au smuls un zambet :).
Oh, poveste reala, inca n-are doua saptamani:
Corespondenta de cateva zile pe mail, stabilit intalnire marti intre 14:00 si 14:30, pe granitul din fata cladirii BCR (Calea Victoriei), ea lucreaza in zona si urma sa coboare la telefonul meu de bun sosit. Un plic aveam de inmanat, dar important.
Provincial fiind, ma bazez pe navigatorul Google Maps sa ma duca la usa. Aglomeratie, omor, sensuri unice, dau ocolul cladirii de vreo 3 ori, nici un loc de parcare. Ma indepartez, purtat de stradutele intortochiate ale Bucurestiului de alta data, pana undeva in spatele Cismigiului, unde ma garez, pe bani evident, dar bucuros de loc.
Pentru ca incarcatorul auto de telefon (original, oferit de producator) efectiv nu poate sa incarce mobilul destept, la nivelul de consum al datelor 3G pornite si al navigatorului Google in rulare, cobor din masina cu ultimii 10% energie. Vocea in engleza din casti ma indruma la destinatie, agale, in modul pieton. Dar o face negresit ! Multumit ca am ajuns la si un sfert, rasfoiesc agenda in cautarea dansei, cand telefonul ma tradeaza, se inchide, gata.
Presat de timp, instinctiv ma uit dupa un taxi sa cer un apel, nimic. Intru in primul local unde doua se cafeleau, butonand telefoanele. Agitat la prima vedere, rog sa dau un telefon scurt: – Ziceti numarul … – Bine dar care numar ?! Era salvat in agenda dar imi pica fisa ca exista si in semnatura de final din mailuri. Rog sa intru pe net o clipa: – Poftim, nu credeti ca doriti cam multe ?! Cu un zambet se rezolva si sunt in browser pe un telefon strain iar in mail-ul de Yahoo gasesc numarul. Sun, multumesc de ajutor si reusesc in final sa ajung la intalnire.
Seara, cu sotia la TV, primesc un telefon ! – Buna … sunt cea de la cafenea, cu telefonu’. V-am gasit numarul de telefon in ultimele mail-uri din SENT si m-am gandit ca ar fi bine sa va anunt ca am dat eu SIGN OUT de pe mail-ul dumneavostra, pe care l-ati lasat activ, in graba 🙂
Uite ca iti citeam articolul chiar acum, in „patul meu de-acasa”, de pe BlackBerry si in timp ce citeam comentariile sa ma amuz si eu (chiar mi-au placut cateva) si ma si gandeam daca pe mine m-a lasat telefonul in momente amuzante, hop ma lasa bateria… 🙂
In fine, noroc si cu alte conexiuni, daca ar fi sa imi amintesc un moment pe care nu am sa il uit, a fost in timpul unei conferinte, in care era vitala conexiunea la net si telefonul in sine… si nimeni nu avea incarcator :(( si eram zeci de oameni acolo…Si era dimineata si pana seara am fost pierduta in spatiu.
In general cand te lasa bateria de la telefon nu mai e nimic amuzant…
O jucarie din asta e binevenita!
E veche, dar buna 😀 Abia ma mutasem in Bucuresti si mergeam la un interviu. Nu existau smartphone-uri pe vremea aia, dar ma conectasem la internet si eram in browser pe nu stiu ce site cu harta capitalei cautand adresa locului cu pricina. Normal ca ascultam si muzica intre timp si normal ca mi s-a terminat bateria. M-am trezit undeva in mijlocul Bucurestiului, intr-o zona cu case, complet ratacit si batand la porti pentru a cere instructiuni si pentru a intreba cat este ceasul. La interviu n-am mai ajuns, sa-i anunt nici vorba, iar acasa am ajuns mult mai tarziu caci am gresit si directia de mers a tramvaiului. Totusi, nici ca m-am mai ratacit prin zona aceea, m-am ales cu un job mai fain (cred) si am ramas cu povestea. Vorba aia: „viata-i mai faina cand te ratacesti” sau „cand te pierzi te regasesti”.
Va multumesc mult pentru consideratie. Suplimentul asta de energie imi va fi de un real folos in viata de zi cu zi si vor fi multe situatiile cand, inevitabil, o sa va pomenesc 🙂 !