blank

Guvernul României caută investitori pentru TAROM

0 193

Compania aeriană națională TAROM nu o duce prea bine și știm asta de ani de zile. Mereu a fost o piatră de moară pentru guvernele României. Nimeni nu a avut curajul să pună piciorul în prag și să ia măsuri drastice în privința TAROM.

Și în anul de grație 2024, autoritățile de la București caută soluții pentru a salva TAROM. Mai nou, o delegaţie condusă de premierul Marcel Ciolacu a discutat miercuri, în Qatar, despre dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții în valoare de 15 miliarde de euro. Iar un punct din agentă a constant în găsirea unui posibil investitor pentru a revigora compania aeriană TAROM, scrie adevarul.ro.

Marcel Ciolacu caută finanțare pentru TAROM

„Pentru domeniul aerian avem în vedere colaborări cu potențiali finanțatori, ca urmare a faptului că Uniunea Europeană nu mai alocă fonduri prin programele operaționale”, a afirmat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în urma discuțiilor purtate la Doha despre colaborarea dintre autoritățile române și cele qatareze în domeniul infrastructurii mari de transport.

„România este interesată de un parteneriat și de atragerea finanțărilor pentru toate sectoarele de transport. Pentru Portul Constanța ne dorim îmbunătățirea performanțelor manageriale și de control.

Sectoarele feroviar și rutier au reprezentat puncte de interes pe agenda discuțiilor, inclusiv din perspectiva conexiunilor între Marea Baltică- Marea Neagră- Marea Mediterană.

Partea qatareză s-a arătat interesată de potențialul strategic al României și s-a decis constituirea unui comitet de lucru bilateral care să analizeze proiectele şi oportunitățile de investiții”, a adăugat Grindeanu.

Premierul Ciolacu a subliniat interesul țării noastre în creșterea investițiilor qatareze în România, oferind oportunități majore în domenii foarte diversificate.

România este un furnizor de securitate energetică la nivel regional, iar sectorul nostru energetic parcurge un proces de transformare, care vizează creșterea rezilienței, competitivității și durabilității.  Este un domeniu interesant și ofertant pentru oamenii de afaceri implicați în «energia viitorului», pentru că ne dorim introducerea de tehnologii noi, bazate pe energia regenerabilă, stocarea energiei electrice și implementarea de sisteme cu un grad înalt de eficiență” a afirmat șeful Executivului român.

Premierul a amintit oportunitatea deschisă de noile exploatări de gaze naturale din Marea Neagră, dar și expertiza specialiștilor români, factori ce pot facilita implicarea companiilor românești de profil în programele de dezvoltare a producției petrolului prin metode avansate de recuperare a hidrocarburilor din zăcăminte mature sau greu accesibile din Qatar.

În decursul zilei de joi, oficialii români vor fi la Abu Dhabi și vor aborda aceleași teme ca cele menționate mai sus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.