blank

Finalul pandemiei în Europa: Comisia UE îndeamnă statele membre să ridice ultimele restricții de călătorie rămase!

0 11.501

Comisarul Uniunii Europene pentru Justiție, Didier Reynders, a încurajat statele membre, care încă impun restricții de călătorie din cauza coronavirusului, să elimine aceste măsuri.

Pe măsură ce situația evoluează, Comisia UE lucrează pentru a asigura o revenire rapidă la libera circulație fără restricții. Îndemnăm statele membre să ridice ultimele restricții de călătorie rămase, în special acolo unde măsurile interne sunt, de asemenea, ridicate”, a spus el.

El a făcut astfel de apeluri în timp ce a comentat cu privire la adoptarea celui de-al doilea raport privind impactul și implementarea în UE a certificatului digital UE COVID de către Comisia UE, marți, 15 martie.

În același timp, el a dezvăluit că, până în prezent, peste 1,7 miliarde de certificate au fost eliberate în statele membre UE de când acestea au fost adoptate anul trecut, în iulie 2021.

Până în prezent au fost emise peste 1,7 miliarde de certificate. Certificatul digital UE COVID s-a dovedit a fi un instrument fiabil și ușor de utilizat, care le permite cetățenilor să călătorească în timpul pandemiei de COVID-19”, a dezvăluit comisarul.

Pe 11 martie, Consiliul UE a aprobat prelungirea Certificatului digital COVID al Uniunii Europene pentru încă un an, până în iunie 2023. De asemenea, Comisia a aprobat mai multe modificări ale certificatului pentru a-l adapta mai bine la evoluția situației Coronavirus în UE, dar și în lume.

Printre modificări se numără posibilitatea includerii tuturor dozelor într-un certificat de vaccinare, indiferent unde au fost efectuate, pentru a facilita eliberarea de către statele membre a certificatelor pentru cei complet vaccinați (vaccinați cu rapel după nouă luni).

În același timp, călătorii vor fi eligibili să obțină certificate de recuperare dacă dețin un test antigen cu rezultate pozitive la COVID-19, ceea ce până acum nu a fost posibil. Iar a treia și ultima modificare obligă Comisia să depună un raport detaliat asupra certificatului până la 1 februarie, anul viitor.

Până în prezent, 62 de țări s-au conectat la sistemul de emitere a certificatelor digitale COVID UE, dintre care 27 reprezintă statele membre UE.

Leave A Reply

Your email address will not be published.