fbpx Estonia impune autoizolarea de 10 zile pentru România

Estonia impune autoizolarea de 10 zile pentru România

0 105
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Cetățenii care și-au început călătoria sau au tranzitat printr-un stat în care incidența de infectare cu COVID-19 este mai mare de 50 la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni, vor fi obligați la autoizolare pentru o perioadă de 10 zile.

Pentru perioada 9 – 15 noiembrie 2020, cetățenii următoarelor state europene sunt obligați la autoizolare timp de 10 zile la intrarea în Estonia: Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Grecia,  Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, România, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, și Ungaria.

Restricția privind libera circulație nu se aplică persoanelor asimptomatice care au fost pe teritoriul Finlandei, Letoniei sau Lituaniei în ultimele 10 zile și care călătoresc în Estonia direct din Finlanda, Letonia sau Lituania dacă îndeplinesc următoarele condiții:

  • (1) au efectuat un test pentru COVID-19 în termen de 48 de ore anterior sosirii în Estonia al cărui rezultat este negativ.
  • (2) persoanele sosesc în Estonia în scop lucrativ, pentru studii sau pentru servicii medicale, din motive familiale sau sunt în tranzit. În aceste cazuri, nu este necesară efectuarea unui test pentru COVID-19 anterior sosirii în Estonia.

La sosirea în Estonia, restricția privind libera circulație nu se va aplica pasagerilor din Vatican. Deși rata de infectare a Vaticanului este 0, atunci când persoanele călătoresc de la Vatican în Estonia prin Italia, trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile.

Pe baza recomandărilor Consiliului UE, Estonia își deschide frontierele pentru 8 state din afara UE care au rata de infectare scăzută: Australia, Republica Coreea, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Singapore, Uruguay.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.