fbpx Noile condiții de călătorie în Estonia: autoizolarea pentru 10 zile.

Noile condiții de călătorie în Estonia: autoizolarea pentru 10 zile.

0 300
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Cetățenii care și-au început călătoria sau au tranzitat printr-un stat în care incidența de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mare de 50 la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni, vor fi obligați la autoizolare pentru o perioadă de 10 zile.

Pentru perioada 15 – 24 ianuarie 2021, cetățenii următoarelor state europene trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile la intrarea în Estonia: Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord*, Republica Cehă, România, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria, deoarece rata de infectare cu SARS-CoV-2 în aceste state depășește pragul de 150/100.000 de locuitori.

Perioada autoizolării poate fi scurtată cu 2 teste negative de COVID-19

Începând cu data de 15 ianuarie 2021, persoanele care nu doresc să se autoizoleze pentru întreaga perioadă de 10 zile după sosirea în Estonia dintr-un stat cu risc ridicat de infectare, trebuie să prezinte un test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Estonia.

Ulterior, în timpul șederii în Estonia, se poate efectua un al doilea test, însă nu mai devreme de a 6-a zi de la data efectuării primului test în străinătate. Dacă rezultatele ambelor teste sunt negative, măsura autoizolării se suspendă. Persoanele care nu prezintă un test pentru infecția cu SARS-CoV-2 la sosirea în Estonia au posibilitatea de a efectua primul test imediat după intrarea în țară, iar pe cel de-al doilea nu mai devreme de 6 zile de la efectuarea primului. Măsura obligatorie de autoizolare timp de 10 zile poate fi astfel încheiată mai devreme, dacă rezultatele ambelor teste sunt negative.

Restricțiile nu se aplică persoanelor care călătoresc din Finlanda, Grecia și Islanda.

Atenție! Începând cu 15 ianuarie 2021, persoanele care călătoresc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația de a se testa și de a se autoizola timp de 10 zile. Dacă rezultatul primului test este negativ, persoanelor în cauză nu li se va permite îndeplinirea sarcinilor de serviciu, însă pot participa la evenimente familiale care nu pot fi amânate. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la măsura testării.

Deși rata de infectare cu SARS-CoV-2 în Vatican este 0, atunci când persoanele călătoresc din Vatican în Estonia prin Italia, trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile.

Pe baza recomandărilor Consiliului UE, Estonia își deschide frontierele pentru 7 state din afara UE care au rata de infectare scăzută: Australia, Republica Coreea, Japonia, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Singapore.

Mai multe informatii pe site-ul MAE.ro!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.